MNG Kargo Sailing Team'den  çifte şampiyonluk 
 
MNG Kargo Sailing Team 2016 sezonunda Bodrum ve Marmaris'te katıldığı iki trofede kendi klasmanında şampiyon olarak iki kupanın da sahibi oldu.   
 
25.05.2016- MNG Kargo 2016 yılında kurduğu yelken takımı ile sezona adını yazdıran isim oldu. Marmaris ve Bodrum'da katıldığı trofelerde kendi sınıfında şampiyon olan MNG Kargo denizlerde de iddialı olduğunu gösterdi.   
İlk yarışına 9 Ocak'ta ERGO-MIYC Kış Trofesi ilk ayağında çıkan MNG Kargo Sailing Team toplamda 6 ayaktan oluşan ve 8 Mayıs'ta son bulan yarışta IRC 3 sınıfında şampiyonluk kupasının sahibi oldu.  

Marmaris'in yanı sıra Bodrum'da da yelken açan takım, 7 ayaktan oluşan CFM-BAYK Kış Trofesi'nde de yarıştığı IRC A 4 sınıfında şampiyonluk kupasını kaldırdı. 16 Ocak'ta başlayan ve 22 Mayıs'ta son bulan trofede heyecan son yarışa kadar hız kesmeden sürdü. Yedinci ayağın ilk gün yarışları fırtına nedeniyle iptal olurken ikinci gün yapılan iki sosis rota yarışı sıralamayı belirledi ve overallda MNG Kargo Sailing Team bu sezon ikinci kez şampiyonluk kupasını elde etti. 
 
Marmaris ve Bodrum Trofeleri'ni başarıyla tamamlayan tekne Haziran ayında İstanbul'da düzenlenecek yat yarışlarına katılarak kupa sayısını artırmayı hedefliyor.   
 
 
Editör: TE Bilişim