Milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, Kale Grubu sponsorluğunda Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Barbarossa Hotel önünden yaklaşık 300 metre açıkta 'Paletsiz, İp Destekli Serbest Dalış' branşında 81 metreye dalarak Dünya Rekoru kırdı. 

Paletsiz, ip destekli serbest dalış branşında, 2011 yılında 80 metre ile dünya rekorunu elde eden milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, Kale Grubu sponsorluğunda bu kez 81 metreye dalarak dünya rekorunu kırarak kendi rekorunu egale etti. Dünya Su Altı Konfederasyonu CMAS (Confédération Mondiale des Activités) gözlemcileri nezdinde yapılan rekor denemesi Antalya'nın Kaş ilçesinde gerçekleştirdi. 80 saniyede 81 metreye ulaşan milli sporcu toplamda 2 dakika 46 saniye su altında kaldı.

Serbest dalışın dünyada en yaygın branşlarından biri olan "Paletsiz İp Destekli Serbest Dalış' branşında, sporcunun sadece maske kullanarak, kılavuz bir ip boyunca derin dalış yaparak derine indiği ve ip boyunca sadece kas gücüyle tekrar yukarı çıkış yaptığı branşta kırdığı rekor sonrası ODTÜ SAS sporcusu Devrim Cenk Ulusoy; "Uzun ve sıkı bir antreman programı sonrası kendi rekorumu başarılı bir şekilde egale ederek, kariyerimin 9. dünya rekorunu elde ettiğim için çok mutluyum. Başta Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya ve Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin olmak üzere desteğini esirgemeyen Kale Grubu, Uysal Market, Apnea, Arena ve Bora Jet'e, kışın antremanlarımı yapmam konusunda kapılarını açan Çanakkale Kolin Otel'e ve yaz antremanlarımı yaptığım Barbarossa Hotel'e ve bana inanan herkese teşekkür ederim. Yıl içerisinde farklı branşlarda dünya rekoru denemelerim olacak ve Türkiye'nin adını tüm dünyaya duyurmak için elimden geleni yapacağım dedi.
 
Serbest dalışta 20'nin üzerinde Türkiye rekoru, 8 resmi dünya rekoru ve 2 resmi Avrupa rekoru bulunan ODTÜ SAS sporcusu Devrim Cenk Ulusoy'un aynı zamanda, 2 dünya şampiyonluğu, 1 Avrupa şampiyonluğu ve 1 dünya ikinciliği bulunuyor.
Editör: TE Bilişim