Konuyla ilgili Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Yönetim Kurulunca yapılan açıklama şu şekilde:

"1990 yılında 8-10 arkadaşın başlattığı hafta sonu eğlence yarışından, bugün gerçek anlamda bir uluslararası yelkenli yat yarışına çevrilen Marmaris Uluslararası Yarış Haftası ALLIANZ sigortanın ana sponsorluğunda, 22.yılında rekor katılımla başlıyor. Şu anda 151 teknenin kesin kayıt yaptırdığı TÜRKİYE`nin EN YÜKSEK KATILIMLI YELKENLİ YAT YARIŞI 29 Ekim – 04 Kasım tarihleri arasında Marmaris`te gerçekleşecek.

1990 yılından bugüne kadar 30 değişik ülkeden (Türkiye, Almanya, Rusya, İngiltere,  Avusturya, Hollanda, Yunanistan, İsviçre, Ukrayna, Fransa, ABD, Danimarka, Bulgaristan,  Avustralya, İsveç Finlandiya, Estonya, Belçika, Kazakistan, Rusya, Arjantin, Kanada, Yeni Zelanda, Letonya, İtalya, Norveç ve Hırvatistan) yaklaşık 2200 tekne ve 15.000 yelkenci bu etkinlikte yelken bastı. Ülkemizin ve güney doğu egenin en yüksek katılımlı yelkenli yat yarışı olan etkinlik, her geçen gün gelişerek ve kalitesini arttırarak yoluna devam etmektedir.

Bölgemize ve ülkemizdeki yat turizmine katkı vermek ve de yelken sporuna gönül verenlere nitelikli bir yarış olanağını sunmak, kulübümüzün önemli hedeflerindendir. Bu yarışların, Marmaris`e hem ekonomik hem de sosyal anlamda ciddi katkıları olduğuna inanmaktayız. Bu etkinlik sayesinde bir deniz kenti olan Marmaris’te geleceğin yelkencilerinin yetişmesine katkı vermek bizleri fazlasıyla memnun edecektir ve de bu en önemli hedeflerimiz arasındadır. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir.
Gündüzleri hayli çekişmeli geçen yarışların ardından, yelkenciler yorgunluklarını, müzik ve danslar eşliğinde, Netsel Marina`da düzenlenen gecelerde atmaktadırlar. Gündüzleri çekişme ve yarış, geceleri eğlence ve barış. Marmaris Uluslararası Yarış Haftası’nın markalaşmasında çok önemli katkısı olan akşam etkinlikleri, katılımcıların tanışmaları ve kaynaşmalarını sağlayarak yarış haftasının sosyal yanını güçlendirmektedir. Bu eğlenceler sayesinde yarışa katılanlar yarışmanın yanı sıra, unutulmaz bir hafta yaşayarak ülkelerine dönmektedirler.

Bu etkinliğin yapılmasında sponsorlarımızın çok önemli destekleri vardır. Özellikle ALLIANZ sigortaya 21 yıldır kulübümüze verdiği destek için çok çok teşekkür ederiz. Bunun yanı sıra NETSEL MARINA ve MARMARİS BELEDİYESİ’nin katkıları olmadan bu yarışları gerçekleştirmemiz mümkün olamazdı. Bugüne kadar kulübümüze destek veren tüm kurum ve kuruluşlara ayrıca çok teşekkür ederiz.

Kulübümüzün gelişmesine ve bugünlere gelmesinde emeği gecen tüm geçmiş yönetim kurulu üyelerine de ayrıca teşekkür ederiz.

22. Marmaris Uluslararası Yarış Haftası’na katılan tüm ekiplere ve yarışın sağlıklı olarak yapılması için emek verecek olan Yarış Komitesine şimdiden başarılar dileriz. Tüm yelkencilerin rüzgarları kolaylarına olsun."

Editör: TE Bilişim