Kürekte hedef olimpiyatlar

SAKARYA (AA) - ONUR ORHAN - Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Brezilya'nın Rio de Janeiro​ kentinde yapılacak 2016 Olimpiyat Oyunları için mayıs ayında İsviçre'de gerçekleştirilecek seçmeleri kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kürek sezonunun 29 Ekim'de Maltepe'de yapılacak Türkiye Kupası final yarışlarıyla sona ereceğini, bu yıl kürek tarihinde "ilklerin" yaşandığını belirtti.

Türkiye'nin Fransa'da düzenlenen Dünya Kürek Şampiyonası'nda ilk 11'e giremediğini, bu nedenle olimpiyat vizesinin gelecek yıl mayıs ayına kaldığını vurgulayan İşseven, "Yarışlarda iki tekneden beklentimiz vardı ancak 40 salise farkla kaybettik. Bizim istediğimiz yarışlar maalesef gerçekleşmedi. İkisinin yine büyük şansı var. İlk 11'e girenler olimpiyat vizesi aldı, artık güçlü rakiplerle yarışılmayacak. Mayıs ayında yapılacak seçmeler olimpiyat için son şans, yarışlarda ilk ikiye girme zorunluluğumuz var" diye konuştu. 

"Hedefimiz, 2016 Yaz Olimpiyatları için mayıs ayında İsviçre'de gerçekleştirilecek seçmeleri kazanmak" diyen İşseven, "Bunun dışında Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda gençlerimizi ve 23 yaş altını en iyi şekilde organize etmek istiyoruz" ifadesini kullandı. 

- "Balkan Şampiyonası'nda gururlandık"

Romanya'da 13-14 Eylül'de düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda bugüne kadar elde edilemeyen bir başarıya imza attıklarını anlatan İşseven, "Gençler Dünya Şampiyonası'nda şampiyon olan Romanya'yla yarıştık. Çocuklarımız çok başarılıydı, 4 altın madalya alındı" diye konuştu.

İşseven, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'nın Gençler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya alan ekipleri olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bu yarışlar geçmişte çok kopuk geçerdi, yani mesafe olurdu ama şimdi başa baş yarış yapıyorlar. Bundan evvel dünya üçüncüsü oldu çocuklarımız, bronz madalya almışlardı. Bizim altyapımız çok çok iyi yere geliyor.  Romanya'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda 4 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya aldık. Bu iftihar edici bir başarı, gelecek için de çok güzel bir yapılaşmanın net olarak sağlam adımları. Kürekte sadece belirli kişiler üzerinden yatırım yapmıyoruz. Sonuçta yurt dışından aldığımız hiç sporcu yok, hepsi bizim aslanlarımız. Sporcularımızın başarılarıyla gururlanıyoruz. Bu, bizim başarımız değil, sadece sporcu ve antrenörlerin, hakikaten bu işe gönül vermiş insanların başarısı."

Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere gibi kürekte "devleşen" Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin başarısı için kendilerini tebrik ettiğini aktaran İşseven, güzel bir yolda olduklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim