Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Beşkonak Köprülü Kanyonu, doğal çayda su sporu yapanların gözdesi oldu. Almanya ve İtalya'daki yapay su akıntısı yerine Beşkeonak'ı tercih eden sporseverler, doğal parkurlarda rafting yapmanın zevkini çıkarıyor.

Beşkonak Köprülü Kanyonu'nun müdavimlerinden Güney Koreli öğrenciler, yıl içerisinde gruplar halinde Manavgat'a geliyor. Öğrenciler Babadağ'da yamaç paraşütünden sonra Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting yapıyor.
 
SSR Turizm Seyahat Acentesi rehberi Dr. Son Myung Hee, Güney Koreli öğrencilerin, Almanya, İspanya ve İtalya'da rafting yapımındaki su parkurlarını yapay bulduğu için su sporu yapmada tercihlerini Türkiye'den yana kullandıklarını söyledi.

Koreli öğrencilerin Türkiye'de en fazla sevdiği sporun havada yamaç paraşütü, suda ise rafting ve kano olduğunu belirten Hee, 3 bin gruplar halinde getirdikleri üniversite öğrencilerinin Fethiye Ölüdeniz Babadağ'da yamaç paraşütü yaptıktan sonra Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting su sporu yaptıklarını belirtti. Hee, "Geçen yıl Almanya, İspanya, İtalya ve Belçika'ya rafting su sporu için 11 bin öğrenci götürdük. Ülkelerdeki su parkurları yapay olduğu için öğrenciler fazla itibar etmedi. Köprülü Kanyon doğal rafting alanı olduğu için öğrenciler beğendi. Bu sene 42 bin öğrenci bölgede rafting yaptı. Bir ay içinde bu rakamın 50 bin olmasını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Beşkonak Köprülü Kanyon'da 35 su sporu işletmecisi, aktif sezonda 42 bin Güney Koreli üniversite öğrencisinin rafting yaptığını bildirdi.

Güney Koreli öğrencilerin Köprülü Kanyon'da su sporlarına her geçen gün ilgilerinin arttığını belirten Beşkonak Karabük Su Sporlarını Geliştirme ve Tanıtma Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, bölgede Avrupa, İskandinav ülkeler, Rus, İran, Irak ve Polonyalılardan sonra bu yılın en gözde rafting sporcularının Güney Koreliler olduğunu bildirdi.

Armağan, Uzak Doğulu öğrencilerin su sporuna ilgisi için şunları söyledi: "Güney Koreli öğrencilerin raftinge ilgisi raftingcileri sevindiriyor. Öğrenciler bölgenin doğal parkurunu çok beğeniyor. Rafting ve kano yaparken çektikleri fotoğrafları sudan çıkar çıkmaz Güney Kore'deki arkadaşlarına internet ortamında gönderiyor. Önümüzdeki yıl 100 bin Güney Koreli öğrencinin bölgemizde rafting ve kano yapmasını tahmin ediyoruz. Parkurumuzun doğal olması bizim en büyük avantajımız."

Güney Koreli turistlerden bu yıl 160 bin euro su sporu geliri elde edildiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim