Kasım ayında sörf keyfi

ANTALYA (AA) - Türkiye genelinde fırtınalı ve yağışlı hava etkili olurken, Antalya'nın Alanya ilçesinde bir grup sörfçü, dalgalı denizi fırsat bilerek sörf yapmanın keyfini yaşadı

İlçe Meteoroloji İstasyonu Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının en yüksek 22,5, deniz suyu sıcaklığının da 22 derece ölçüldüğü Alanya'da, rüzgar nedeniyle dalga yüksekliği ise 2,5 metreyi buldu. Yüksek dalgaları fırsat bilen, kendilerine "Alanya Surf Team" adını veren grup, Galip Dere Plajı'ndan girdikleri denizde sörf yapmanın keyfini çıkardı.

Grup üyesi Mehmet Ali Soy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede sörf sezonunu açtıklarını söyledi.

Kendileri için güzel bir hava olduğunu dile getiren Soy, "Biz bugünleri bekliyoruz. Fırtına, rüzgar bir araya gelince dalga oluşuyor. Bizim de sörf yapabilmemiz için en iyi ortam bu" dedi.

Kış aylarının başlamasıyla bu sporun daha sık gündeme geldiğini kaydeden Mehmet Ali Soy, şöyle konuştu:

"Bugün de aşağı yukarı 2 metre yükseklikte dalga var. Bundan sonra daha yüksek dalgalar bekliyoruz. Yurdun dört bir yanı kış ama güzel Alanyamızda hava çok güzel. Bunu da biz eğlenceye dönüştürdük. Güzel bir sörf günü yaşadık."

Sörf yapanlardan Erkan Lem ise Alanya'nın ikliminin bu sporu 12 ay yapmaya elverişli olduğunu kaydetti.

Bu sporu kışın yapmanın daha zevkli olduğunu savunan Lem, "Biz bu sporu 12 ay boyunca yaz, kış yapabiliyoruz. Alanya'yı da bu yüzden çok seviyoruz. Alanya'da 12 ay denize girebiliyorsunuz. Deniz suyu sıcaklığı 20 derecenin üstünde. Havada fırtına olmasına rağmen güzel. Alanya'nın işte böyle bir güzelliği var" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim