Su altında bröve töreni

Kaş Lisesi, Su altı Sporları Kulübü öğrencileri, su altında düzenlenen törenle CMAS 1 brövelerini aldılar.

Barakuda Dalış Merkezi, Türkiye Su altı Sporları Federasyonu ve Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile Türkiye'de bir ilk gerçekleştirildi. Kaş Sahil Güvenlik TCSG 113 Bot Komutanı Deniz Üsteğmen Onur Emir, bröve almaya hak kazanan 15 yaş ve üstü Kaş Lisesi Sualtı Sporları Kulübü öğrencilerine brövelerini su altında verdi.

Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, Kaş'ta bulunan lise seviyesinde ki bütün öğrencilerin, bu şekilde dalış eğitimlerinden geçmelerini istediklerine dikkati çekerek, ''Burası turizmin göz bebeği, dünyanın en güzel dalış noktalarının bulunduğu bir mekân. Bu mekânda öğrencilerin en alttan başlayarak, gelecekte bu öğrencilerin burada turizmi canlandıracak şekilde yetiştirmek, belki dalış okullarına eğitmen olarak onları burada görmek bizim en büyük arzumuz. Temennimiz bu öğrencilerin gelecekte çoğalarak, turizmin göz bebeği Kaş'ta dünyanın en güzel dalış noktalarını dünyadaki bütün insanlara sunmalarını sağlamaktır'' dedi.

Brövelerini su altında alan öğrencilerin ortak isteği, doğaya, çevreye gereken önemin gösterilmesi ve denizlerin temiz tutulması oldu. Brövesini su altında alan Kaş Lisesi 11. sınıf öğrencisi Murat Özparlak ''Buraya dalış eğitimi almaya geldim, sertifikamı da bugün aldım. İleride dalış eğitmeni olmak istiyorum ve gelecek nesilleri yetiştirmek istiyorum'' diye konuştu.

Brövesini su altında alan Kaş Lisesi 10. sınıf öğrencisi Simge Yaşar ise dalış eğitimi ile ilgili sertifika almaya geldiklerini, ileride turizme elçi kazandırmak istediklerini belirtti.

Barakuda Dalış Merkezi olarak gençleri su altı ile tanıştırmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Kaptan Hasan Kırbaş, öğrencilerden kendilerine dalış eğitimi almak üzere sürekli baskı geldiğini söyledi. Kırbaş, şunları söyledi:

''Biz, Barakuda Dalış Merkezi olarak, tüm ekibimizle birlikte, öğrencilerimizin derslerine engel olmayacak şekilde cumartesi, pazarlarını değerlendirdik. İki hafta sonunu birleştirerek eğitimlerimizi tamamladık. Öğrencilerimize bu gün sertifikalarını suyun altında verdik. Yukarıya çıktıkları zaman yüzlerindeki o mutluluğu görmek bizi ayrıca çok mutlu etti. Denizin altında neler olduğunu ve denizlerin neden kirletilmemesi gerektiğinin bilincine vardılar.''

Editör: TE Bilişim