KARTAL'DA YELKENLER YARIŞACAK

İstanbul’un en uzun sahil şeridine sahip ilçelerinden biri olan Kartal’da,denizden daha fazla yararlanmayı, halkımıza su sporlarını sevdirip yaygınlaştırmayı sağlamak üzere belediyeler arasında ilk kez geniş katılımlı “Centre-Board” Yelken Yarışları, Kartal Belediye Başkanlığı’nın evsahipliğinde, 8 Mayıs 2005 Pazar günü Saat:13.00’dan itibaren, Kartal Sahilyolu Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü’nün Dragos Koyundaki tesislerinde yapılacak. Yelken Federasyonu İstanbul İl Programı kapsamındaki yarışlar, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar’ın başlama atışıyla başlayacak ve sırasıyla;
     
     - İstanbul Yelken Klübü,
     - Fenerbahçe Klübü Yelken Şubesi,
     - Marmara Yelken Klübü,
     - Ataköy Marina Yelken Klübü,
     - Heybeliada Su Sporları ve Marina Dragos Yelken İhtisas Klübü’nden toplam 100 sporcunun katılması beklenilen yarışlarda gözlemci olarak İl Yelken Temsilcisi Mustafa Çağatay da hazır bulunacak.
     
     7 ila 14 yaş arası kız ve erkek sporcular “OPTİMİST”, Casinovale 14 ila 18 yaş arası kız ve erkek sporcular LASER RADYAL ve LASER STANDART, 16 yaş ve üstü kız ve erkek sporcular 4.20 ve 4.70, 25 yaş üstü sporcular PİRAT sınıfı teknelerle yarışacaklar. 4.20, 4.70 ve PİRAT sınıfı ekipli tekneler olup her teknede iki sporcu bulunacak ve Olimpik sınıflar dahil toplam 7 kategori tekne yarışacak. Yarışların zevkli ve güvenli geçmesi için Türkiye Yelken Federasyonu, Sahil Güvenlik, DAK-SAR, İstanbul Klüplerinin refakat botları, yarışlar süresince denizde görev yapacaklar. Ayrıca basın mensupları için bir tekne de hazır bulunacak.
     
     Yarışlara Heyecan ve Renk Katacak Sürpriz!
     Dragos Koyu’nda Uzaktan Kumandalı Tekneler Yarışacak….
     
     Denizde diğer yelken yarışları sürerken izleyicilere keyifli ve eğlenceli vakit geçirmek amacıyla Radyo Kontrollü (Uzaktan Kumandalı)1 Metre Yelkenli Yat Yarışına 5 tekne katılacak ve Dragos Koyu’nda seyircilerin keyifli vakit geçirmeleri sağlanacak.
     
     Yarışlar sonunda toplam 8 sınıfta dereceye giren 39 yarışmacıya, Belediye Başkanlığı Kupası, tüm katılımcılara katılım belgesinin yanı sıra çeşitli sponsorların hediyeleri verilecek.

Kaynak:İnternetHaber

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim