NOSTALJİK İZMİR KAYIKLARI KÖRFEZDE YARIŞTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 360 Derece Araştırma Grubu'nun işbirliği ile Körfez'e döndürülen 'İzmir Kayıkları', 23. Dünya Üniversite Yaz Spor Oyunları kapsamında İzmir Körfezi'nde yelken açarak yarıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yarışların startını Üçkuyular Levent Marina'dan verdi. Start törenine Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Yelken Federasyonu Başkanı Azat Baykal, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, gönüllüler ve yelken spor severleri katıldı. Kocaoğlu ve beraberindekiler, Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre-1 teknesi ile bir süre yarışları izlediler.

Aziz Kocaoğlu, temizlenmekte olan körfezi İzmirliler ile buluşturmayı amaçladıklarını belirterek, '17. Yüzyıl'dan 1950'lere kadar Körfez'de yolcu ve hafif yük taşımacılığında kullanılan İzmir Kayıkları ile düzenlediğimiz bu etkinlik de, Körfez'in kentli ile buluşturulması hedefine yöneliktir. İlçe belediyelerin de katkıları ile İzmir Kayıkları'nın sayısı daha da artacak. Kayıkların spor amaçlı kullanımının yaygınlaştırılması için eğitim çalışmaları da başladı. İsteyen kayıkların kullanımı için Gencobahis eğitim alabilecek' dedi.

Körfez'in İzmirliler ile buluşturulmasına yönelik daha başka projeleri de yaşama geçireceklerini anlatan Kocaoğlu, şunları söyledi:

'Bu hedefe yönelik başka projeleri de yaşama geçireceğiz. İnciraltı çevresini ağaçlandırarak yeniden düzenledik. Aynı bölgede bir deniz müzesi kurulması çalışmalarımız sürüyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan aldığımız denizaltının müzeye dönüştürülmesine çalışmalar Alaybey Tersanesi'nde yapılıyor. Amacımız, İzmir Körfezi'ni çeşitli amaçlarla kullanılan cıvıl cıvıl bir hale getirmek.'

Kaynak:Akşam

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim