İSTANBUL - İstanbul’dan başlayan, Nice ve Barcelona etaplarının ardından Fransa’nın Brest kentinde son bulan "İstanbul Europa Race" yelken yarışını Fransız Michel Desjoyeaux, "Foncia" isimli teknesiyle kazandı.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti’nin ana sponsorluğunda düzenlenen yarışın son etabı olan Barcelona-Brest etabını dün gece ilk sırada tamamlayan "Foncia", aynı zamanda İstanbul Europa Race’in de genel klasman birincisi oldu.

Desjoyeaux, finişten sonra yaptığı açıklamada, İstanbul Europa Race’i överek, bu yarışa katılmayanların çok şey kaçırdığını söyledi. İstanbul’un güzelliklerinin aklından çıkmadığını ifade eden "Profesör" lakaplı Desjoyeaux, "Boğaz’da yarışmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

Bir sonraki İstanbul Europa Race’in mutlaka İstanbul Boğazı’ndan başlaması gerektiğini vurgulayan Fransız yelkenci, bu konuda organizasyon komitesi başkanı Cumali Varer’in kendilerine bir sürpriz hazırlayacağından emin olduğunu dile getirdi. Yarışta "Foncia"nın ardından finiş alan ikinci tekne ise "Veolia" oldu. Filonun en arkasında ise direği hasar gören "1876" ve "DSNC" isimli tekneler bulundu.

İstanbul Europa Race’te yarışan tekneler, 25 gün süren mücadelede toplam 3 bin 450 deniz mili yol aldı.  Bu arada, genel sıralamaya göre yarışın ikinci ve üçüncüsünün yarın belli olacağı bildirildi.(

Editör: TE Bilişim