Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü'nün (TAYK) organize ettiği, Viaport Marina ana sponsorluğunda gerçekleşen, 4 etaplık Viaport Marina Fahir Çelikbaş Cup Yelken Yarışları'nın ilk turu, Moda önlerinde yapıldı.

Teknelerin, özellikle start hattından itibaren kuzeyli rüzgarlar ile kıyasıya mücadelesiyle başlayan ve Viaport Marina’daki finiş hattıyla son bulan Viaport Marina Cup Yelken Yarışları'nın 1. Etap ödül töreni de Viaport Marina Tuzla’da gerçekleştirildi. Viaport Marina Müdürü Mehmet Tunç, Marina hakkında da bilgi verirken yaptığı açıklamada, rüzgarlı bir günde, güzel bir yarışa ev sahipliği yaptıklarını bunun da kendileri çok mutlu ettiğini söyledi.

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü ile Fahir Çelikbaş Viaport Marina Cup Yarışması'nın ilk ayağını gerçekleştirdiklerini belirten Marina Müdürü Tunç, ''Bu yarışları seri halinde her sene yapmayı düşünüyoruz. Bugünkü yarışa IRC O, 1,2,3,4 ve Destek sınıfı olarak 42 tane tekne katıldı. Önümüzdeki hafta Viaport Marina'da serinin ikinci ayağı devam edecek. 30 Nisan ile 1 Mayıs tarihlerinde final töreni yapılacak.'' dedi.

Denizciliğe yönelik sportif etkinliklere imkanlar ölçüsünde önem verdiklerine vurgu yapan Marina Müdürü Mehmet Tunç, ''Bu anlamda, gerek Tuzla'nın coğrafi zenginliği, gerekse marinamızın korunaklı yapısıyla kaliteli bir hizmet verdiğimizi düşünüyorum." diyerek, şöyle devam etti:

''Anadolu'yu çevreleyen ve denizciliğe başlangıç olmuş bu mavi sularda seyir yapan her teknenin, deniz vasıtasının ülkemizin denizcilik gücüne katkı sağlayacağını, bu alanda tekne sayısının arttırılabilmesine yönelik yapılacak yeniliklerin, ülke insanlarının denizle buluşmasına, olumlu yönde katkı sağlayacağını düşünüyorum.''

TAYK / Viaport Marina Fahir Çelikbaş Kupası Yat Yarışları 1. ayak sonuçları şöyle:

IRC 0 Sınıfı: 1. Due, 2. Borusan Racing - Çılgın Sigma, 3. Ford Otosan - Fenerbahçe 2
IRC 1 Sınıfı: 1. One sails - AgSailing Team, 2. Pupa FiftyFifty, 3. Turkcell - Fenerbahçe 1
IRC 2 sınıfı: 1. Logo, 2. Arçelik alize, 3. Dho - arma
IRD 3 Sınıfı: 1. Sek Alize, 2. Güneş Sigorta Petek, 3. Sahibinden.com - Flamenco
IRC 4 Sınıfı: 1. Dho - Zıpkın, 2. Ibs - 40plus, 3. Zig Zag
Destek Sınıfı: 1. Jüpi, 2. Carpedıem.
Cihan
Kaynak: cha