Londra Olimpiyat Oyunlarında İlk Yelken Mücadelesi Finn Sınıfında !!

Türkiye Yelken Federasyonu 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında  ülkemizi Laser Standart, Laser Radial, 470 ve Finn olmak üzere 4 sınıfta 5 yelkencimiz ile temsil ediyor. 

63 ülkeden 380 yelken sporcusunun katıldığı yelken  yarışları Dorset Şehrinde Weymouth –Porthland’da gerçekleştirilecek. 

Milli Takımımızın ilk yarışı 29 Temmuz Pazar günü GMT: 12:00’de (TSİ 14:00)  Finn sınıfında yapılacak.

Finn sınıfında Rusya, Finlandiya, Polonya, İsveç, Kanada, Çin, Hırvatistan, Danimarka, Estonya, Yunanistan, Ukrayna, Avustralya, Avusturya, Brazilya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Hollanda, Yeni Zelanda, Slovakya, Amerika ve Türkiye olmak üzere toplam  24 ülke arasında ülkemizi Fenerbahçe Spor Kulubü Yelken Şubesi Sporcusu Alican Kaynar temsil edecek.

Yelken branşında tüm sınıflarda 10 yarış sonucuna göre madalya sıralaması belirlenecek. Sporcularımızın hedefi ilk 10 içinde yer alarak yarışların son günü yapılacak Medal Race
( Madalya yarışı)na katılmak ve ilk 8’e verilen Olimpik Diplomayı kazanmak.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları YELKEN Programı

Finn                             29 Temmuz – 5 Ağustos         24 ülke
Laser Standart            30 Temmuz – 6 Ağustos         49 ülke
Laser Radial                30 Temmuz – 6 Ağustos         41 ülke
470                             2 – 9 Ağustos                         27 ülke


Nazlı Çağla Dönertaş Laser Radial sınıfında ülkemizi temsil edecek ilk kadın sporcumuz oldu. 2012 Yelken Olimpiyat Takımında ilk kez Olimpiyata katılan 3 sporcumuz bulunurken, 470 sınıfında Deniz – Ateş Çınar kardeşler 2008 Pekin Olimpiyat Oyunlarından sonra ülkemizi 2. Kez Olimpiyatlarda temsil edecek. 

2012 Olimpik Kafile Liderliğini Selma Altay Rodopman,  Olimpik Performans Yöneticisi görevini ise 2 kez  Laser Sınıfında Olimpiyatlara katılan  Kemal Muslubaş  üstleniyor.

Bu yıl ayrıca Türkiye Yelken Federasyonu ‘na bağlı 2 hakemimizin Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunlarında görev alıyor.  Türkiye Yelken Federasyonu Uluslararası hakem ve yarış yöneticisi İlker Bayındır 2012 Londra Olimpiyat Oyunları RS:X windsurf sınıfı start botunda teknik üye olarak görev alacak . Pınar Coşkuner Genç ise  2012 Paralimpik Oyunlarında ISAF Parkur Temsilcisi olarak görevlendirildi.  Kendisi IRO sıfatıyla Paralimpik oyunlarında görev alan ilk kadın hakemimiz oldu.

Yelken branşında ilk kez 1936 yılında Olimpiyat Oyunlarında katılan Türkiye 1996 yılından buyana en az 4 sınıfta sporcularımız  ile Olimpiyatlardaki yerini alıyor. Olimpiyatlarda aldığımız en büyük başarımız ise 2000 Sydney Olimpiyatlarında Enver Adakan’ın Finn sınıfında aldığı sekizincilik.

Editör: TE Bilişim