Hopa Yat ve Yelken Kulübü Kuruluyor

Bir deniz şehri olmasına rağmen yelken sporunun yapılmadığı ve denizcilikle ilgili kültürün gelişmeye açık olduğu Hopa’da yat ve yelken kulübü kurulmasına karar verildi. Türkiye Yelken Federasyonu Artvin Yelken İl Temsilcisi Mustafa Durgun ilçemizde bir dizi ziyarette bulunarak kulübün açılması için çalışma yürüttü.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde konu hakkında Oda Başkanı Osman Akyürek ve Meslek Komitesi Başkanı Meriç Burçin Özer’ e bilgi veren Durgun Hopa Limanının bu konu için avantaj olduğunu ve rüzgar açısından ilçenin iyi bir konuma sahip olduğunu ifade etti.

Oda Başkanı Akyürek bu konuda her türlü desteğe hazır olduklarını bu kulübün kurularak ilçedeki gençler ve diğer meraklılar arasında bu sporun yaygınlaştırılması için çaba sarf edeceklerini söyledi.

HOPAPORT Genel Müdürü ve Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi Başkanı Özer liman müdürü olarak yer konusunda yardım edeceğini ve kulübün kurulması için gerekli çalışmaları bizzat kendisinin gerçekleştireceğini ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın’ ın da bulunduğu toplantıda Hopa Yat ve Yelken Kulübünün kurulmasına ve gerekli çalışmaların başlatılmasına karar verilerek görüşme sona erdirildi.

Hayati Akbaş / HOPA

Editör: TE Bilişim