Haydi Körfez’de yelken yapalım!

Yaşamımızın rutinlerinden bir parça uzaklaşıp nefes alabilmek, geriye daha güçlü dönüp kendi kendimizi motive edebilmemin en eğlenceli yöntemlerinden birisi, hobi sahibi olmaktır. Hep aklımızdadır ama bir türlü hobi edinmeye fırsat bulamayız. Yazın ilk günlerinde havalar ısınmış, deniz bizi çağırırken, yelken yapmak, deniz ve yelken merakınızı hobiniz haline getirmek eminim size de iyi gelecektir.

Rüya değil

İzmir Körfezi’nde yaşarken pek çoğumuzun aklındadır aslında bir teknem olsa söyle denize açılsam deriz. Sonrasında çok pahalı bir spor/hobi olduğundan yakınır, nereden başlayacağımızı bilemez, ne zaman ne de vakit ayırabiliriz. İşin aslına bakarsanız pek de öyle değil, yelken yapmak için tekne sahibi olmanız şart değil. Yazın yelkenli gezilere çıkmak için “Dogan Sailing”in yeni dönem kurslarına katılmanız yeterli olacaktır.  
Doğan Güzeliş, makine mühendisi olup başarılı bir kariyere sahip olmasına rağmen 19 yıllık çalışma hayatını deniz ve yelken tutkusu yüzünden bırakıp, hayalindeki işi yapmaya karar vermiş.

Eğitimi Amerika’dan

Hobi olarak başladığı yelkeni eğitimlerle ileri düzeye getirip Amerika’da yelken eğitmenliği programına katılarak “IYT International Skippper Instructor / Power and Sail” sertifikasına sahip olup, yelken hocası olmuş. Beş yıl önce kurduğu Dogan Sailing firmasında denizci adaylarına,  beklentilerini karşılayan bir standart oluşturarak, güvenliği ön planda tuttuğu, tam donanımlı teknelerle   hazırladığı değişik yelken programları ile yelkenciliği öğretiyor. Denize ve yelkene meraklı olanlar için önümüzdeki günlerde başlayacak Temel Yelken Eğitimi’ni kaçırmamalarını öneririm. İyi seyirler, benim için de yelken yapın.

Yer: İzmir (Levent Marina)
Ücret: 500 TL
Bilgi: 0 554 962 20 77 www.dogansailing.com ya da www.izmiryelken.com

Editör: TE Bilişim