HALİÇ YELKEN ŞENLİĞİ 26–27 MAYIS’TA HASKÖY’DE

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Şenliğin yapılacağı Hasköy’de bulunan Rahmi Koç Sanayi Müzesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre “yelkenleri şehrin içine sokmak, Haliç’i yelkenle donatmak en büyük hayalimizdi, bu hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Aralarında Bitlis, İskenderun ve Samsun’unun da bulunduğu farklı şehirlerdeki yelken kulüplerinden 20 kız, 20 erkek sporcu Haliç Yelken Şenliği’nde yarışacak. Şenliğin Türkiye Yelken Federasyonu’nun 50. ve Beyoğlu Belediyesi’nin de 150.yılında yapılıyor olması da bizim için ayrı bir önem taşıyor. Önümüzdeki yıllarda şenliğin gelenekselleşmesini istiyoruz. Bu projeyi Beyoğlu Belediye Başkanlığı ile birlikte hayata geçirmiş olduk” dedi.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, organizasyonla Haliç ve çevresini yelken sporlarına hazırlamak ve bu konudaki önyargıları kırmanın önemine değindi.

Toplantıda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da “Haliç sahilinin yelkenle birlikte yeni bir heyecana kavuşacağını, Beyoğlu ve Haliç'in turizm dokusuna yelken gibi deniz aktivitelerinin monte edilmesinin buradaki gençleri de yelken sporuna özendireceğini” söyledi. Demircan, “bu tür aktivitelerin spor olma özelliği yanında bölge gençleri için potansiyel iş imkânları da yaratabilecek olmasının kendileri için önem taşıdığını” belirtti.

Farklı şehirlerden 40 sporcunun katılacağı Haliç Yelken Şenliği’nde çeşitli aktiviteler de gerçekleştirilecek. Görsel bir şölen niteliği taşıyacak etkinlik, Haliç’i eski günlerdeki ihtişamıyla görmek ve heyecanı paylaşmak isteyen İstanbulluların katılımıyla gerçekleşecek.

Yelkenlerin Haliç’le tarihi buluşmasına tanıklık edin.

Program: 26 Mayıs Cumartesi ve 27 Mayıs Pazar

Yer  : Hasköy Spor Tesisleri Güner Akın Lisesi Karşışı. Hasköy -Beyoğlu
Tarih : 26 Mayıs 2007 Cumartesi
Saat  : 11.00 Hasköy Spor Kulübünde Açılış töreni
          12.00 Yarış Start
Tarih : 27 Mayıs 2007 Pazar
Saat  : 12.00 Yarış Start
           17.00 Ödül Töreni

DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim