Halep Vapuru şehitleri anısına dalış

- Bir grup dalgıç, 100 yıl önce İngiliz denizaltısının batırdığı Halep Vapuru'nda şehit olan 200 asker anısına Çanakkale Boğazı'nda dalış yaptı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Savaşları'nda İngiliz E-11 Denizaltısı tarafından batırılan Halep Vapuru'nda şehit olan 200 asker ve tüm Çanakkale şehitleri için anı dalışı düzenlendi.  

Türk Kızılayı, Çanakkale Şehitleri Saygı Dalışı Grubu ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ), savaşların yüzüncü yılı dolayısıyla düzenlediği etkinlik, Eceabat ilçesindeki Akbaş Şehitliği'nde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Türk Kızılayı Çanakkale Şube Başkanı Mehmet Kaplan, bu toprakların çok önemli yerler olduğunu söyledi.

Son dönemde çok acı günler yaşandığını vurgulayan Kaplan, "İnsanlık, birbirinin kuyusunu kazmasın. Bu dünya hepimize yeter. Bunu en iyi anlatan, Çanakkale Savaşları'ndaki centilmenliği ile dedelerimizdir. O dedelerimizi bu dalışla anıyoruz" diye konuştu.

Dua edilmesinin ardından katılımcılar, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Daha sonra yaklaşık 27 kişiden oluşan ekip, Akbaş İskelesi'nden dalış yaptı.

Grup, batık alanında "100. Yılda Çanakkale Şehitlerini Saygı ile Anıyoruz" yazılı pankart açtıkları etkinliği fotoğraf makinesi ve kameralarla görüntüledi.

Etkinliğe, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, Kıyı Emniyeti Şube Müdürü İsmail Durgun, ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Ergün ile üniversite öğrencileri katıldı.

Editör: TE Bilişim