BÜYÜK REZALET!

11. GAP Spor Şenlikleri kapsamında Atatürk Barajı'nda yapılması plananlanan, ''Su Kayağı Yarışmaları, Halk Müziği Konseri ve Halk Oyunları Gösterisi'', Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde 2 sporcunun boğularak ölmesi nedeniyle iptal edildi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bülent Karacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Gençleri sporla tanıştırmak için düzenlenen etkinlikte aklımıza dahi getiremeyeceğimiz bir olay yaşandı, çok üzgünüz'' dedi.

Karacan, Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde düzenlenen etkinlikler kapsamındaki triatlon yarışlarında kaybolan 2 sporcunun, boğularak öldüğünü öğrendiklerini söyledi.

Adıyaman va Şanlıurfa'da çok sayıda kurtarma ekibinin cesetleri çıkarmak için Kahta'ya gittiğini belirten Karacan, sporculardan birinin çıkarıldığını, diğerine ise henüz ulaşılamadığını kaydetti.

11 yıldan beri düzenlenen etkinliklerde ilk kez böylesine üzücü bir durumla karşılaşıldığını aktaran Karacan, şunları kaydetti:

''Üzüntümüzü açıklayacak bir kelime bulamıyorum. Gençleri sporla tanıştırmak için düzenlenen etkinlikte, aklımıza dahi gelmeyecek bir olay yaşandı, çok üzgünüz. Amacımız denizi olmayan Şanlıurfa'da bölge insanına su sporlarını sevdirmekti. Bu tür üzücü olayların bir daha
yaşanmamasını diliyorum. Spor camiasının başı sağolsun.''

Karacan, etkinlikler kapsamında bugün yapılması planlanan, Su Kayağı Yarışları, Halk Müziği Konseri ve Halk Oyunları Gösterisi'nin, yaşanan olaylar nedeniyle iptal edildiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra Karacan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Atilla Maraş, Suruç Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer ve DSİ 152. Şube Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu'nun da katıldığı törende, yarışmalarda dereceye giren sporcuları ödüllendirdi.
     
İKİNCİ TRİATLONCU DA BULUNUYOR
İlerleyen saatlerde kayıp sporculardan digerininde bulunduğu haberi geldi.Şanlıurfa Gençlik ve Spor Müdürü Şeref Şelli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman'daki etkinliklerin son gününde triatlon yarışlarının yapıldığı Atatürk Barajı Gölü'nde bazı sporcuların paniğe kapılması üzerine 2 sporcunun kaybolduğunu söyledi. 
     
Bunun üzerine Modabet suya atlayan kurtarma ekiplerinin sporculardan bir kısmını kurtardığını, ancak Tokat'tan yarışmalara katılan Ali Esmer ile Mersin'den gelen Menderes Çoban'ın kaybolduğunun fark edildiğini aktaran Şelli, Adıyaman'daki su altı kurtarma ekipleri, Şalıurfa Emniyet Müdürlüğü ve Atatürk Barajı kurtarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini kaydetti. 
      
Birkaç saatlik çalışma sonucu ilk olarak Menderes Çoban'ın cesedine ulaşıdığını bildiren Şelli, şunları söyledi: ''Birkaç dakika önce de triatlon müsabakaları sırasında Atatürk Barajı'nda kaybolan ikinci sporcu Ali Esmer'in cesedi sudan çıkarıldı. 11 yıldan beri hiçbir üzücü olayın yaşanmadığı etkinliklerde,böylesine üzücü bir olayın yaşanması gerçekten büyük talihsizlik.
Ancak zaman zaman böylesi sportif kazalar olabiliyor. Sporcuların ailelerine başsağlığı diliyorum.''

Kaynak:A.A

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim