Foça'da Kulaçlar Yarışacak

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Foça’da yüzme şampiyonası ile kutlanacak. “5. Türkiye Yüzme Federasyonu-Deniz Ticaret Odası İzmir Açık Su Yüzme Şampiyonası”, 2 Temmuz Cumartesi günü Foça’da yapılacak.

Foça Leon Oteli’nin bulunduğu koyda oluşturulacak yarışma parkurunda, 13 yaşından 70 yaşın üstüne kadar her yaştan ve Türkiye’nin her yerinden yüzme sporcuları yarışacak. 13-14 yaş grubundaki yüzücüler 2500 metre, 15-24 yaş grubundaki yüzücüler 5 bin metre yarışacak. Master yarışma kategorisinde 25 yaş üstü sporcular da 2 bin 500 metre yüzecekler. Bu yılki yarışlarda ana tema otizmde farkındalığı artırmak olacak. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu koordinesinde otizmli ve diğer engelli çocuklar, uluslararası kriterlere göre kurulacak özel yüzme parkurunda yarışacaklar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesindeki down sendromlu milli yüzücü Caner Ekin de Foça’da kulaç atacak. Geçen yılki yarışlara katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Başdanışmanı Adnan Yıldırım, bu yılki yarışlar için ilk başvuru yapan isimlerden oldu. Yarışmalar sonunda her yaş grubunda bayan ve erkeklerde ilk 3 dereceye giren sporculara ödül verilecek. Yarışmaya katılmak için kulüp ve sporcu başvuruları 28 Haziran Salı günü saat 24.00’e kadar açık tutulacak.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Denizci Millet, Denizci Ülke” ülküsü doğrultusunda, yüzme başta olmak üzere su sporlarına destek vermeye devam ettiklerini söyledi. Gençlerin yüzme sporuna ilgisini artırmanın çok değerli olduğunu ifade eden Öztürk, yüzme şampiyonasına katılımın her yıl arttığına dikkat çekti. Öztürk, “Bu yılki yarışlar çok daha özel olacak. Engelli çocuklarımız özel parkurda yarışacaklar. Bu vesile ile otizmde farkındalığı artırmayı, çocuklarımızın toplum tarafından kucaklanmasını sağlamayı hedefliyoruz. Şampiyonada yarışacak tüm yüzücülerimize başarılar diliyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim