EKER BYK Trofesi tümhızıyla sürüyor

 Bursa ve Mudanya’yıyelkende yeni bir destinasyon olarak duyurma hedefi ile hayata geçirilenEker-BYK trofesinin III. etabı Trilye Kupası, 12 Mayıs Pazar günü yapıldı. 4ayrı sınıfta 12 tekne ve 100’e yakın yelkencinin katıldığı yarışta IRC A sınıfıbirincisi Evolution teknesi oldu.

Bursa Yelken Kulübü ve Eker’in sponsorluğu ile hayatageçirilen Eker-BYK trofesi, arkasına aldığı rüzgar ile hızla ilerliyor. Martayında Bursa Kupası ile start alan trofenin III. etabı  Trilye Kupası 12 Mayıs Pazar günü yapıldı. İlkiki ayağı çekişmeli yarışlara sahne olan trofenin III. Ayağı yarış için yeterlihava koşullarının olmaması nedeniyle geç başlasa da yine renkli görüntüleresahne oldu.

Çekişmeli geçen Trilye Kupasına 4 ayrı sınıfta 12tekne ve 100’e yakın yelkencinin katıldı. Trilye kupasının IRC A sınıfında galibi, kaptanlığını Gemlik YelkenKulübünden Mustafa Öncü’nün yaptığı “Evolution” teknesi oldu.

Eker Süt Ürünleri AŞ Genel Müdürü ve “Eker” takımı kaptanıAhmet Eker, Bursa ve Mudanya’nın adını yelken sporu ile duyurmanın mutluluğunuyaşadıklarını dile getirdi.

Bursa Yelken Kulübü Başkanı Dr. Sürel Solakozlu,kupanın 4. Ayağı olan Uludağ Kupası’nın 29-30 Haziran 2013 tarihlerindeyapılacağını hatırlatarak, tüm deniz ve yelken sevdalılarını Mudanya’ya davetetti.

Sporcular zorlu mücadeleyi, mangal partisi ve ödül töreni ilesonlandırdı.

Eker-BYK Trofesi2013 yarış takvimi

    16 Mart 2013                                      Bursa Kupası
    20 Nisan 2013 Cumartesi                 MudanyaKupası
    12 Mayıs 2013 Pazar                          Trilye Kupası
    29-30 Haziran 2013                           Uludağ Kupası
    29 Ekim 2013 Salı                               Cumhuriyet Kupası
    10 Kasım 2013 Pazar                          Gemlik Atatürk’ü AnmaKupası
    1 Aralık 2013 Pazar                            Körfez Kupası
Editör: TE Bilişim