Artvin Kano İl Temsilciliği, Olimpik Sporcu Merkezi çalışmaları kapsamında; Artvin Çoruh Üniversitesi, Artvin Belediye Başkanlığı, Artvin Belediye Spor Kulübü ve Rize Kano İl Temsilciliği Olimpik Sporcu Merkezi iş birliği ile kano branşında sporcu yetiştirilmesi için çalışma başlatıldı.
 
Artvin Belediye Başkanlığının Borçka Barajı üzerindeki marina ve tesislerinde durgun su kano antrenmanı ve parkur çalışması yapılarak ilgili kurumlar bilgilendirildi. Durgun su kano faaliyetlerini incelemek üzere Artvin Çoruh Üniversitesi Kültür ve Spor Daire Başkanı Kaya Erdem ve Burak Güvenman, Artvin Belediye Başkanlığı ve Belediye Spor Kulübü adına Uğur Delikanlı, Artvin Kano İl Temsilcisi Hayati Güneri, Rize Bölgesi Olimpik Sporcu Merkezi adına Kano İl Temsilcisi Hamza Şafak Tatoğlu, Antrenör Adnan İlhan, Mustafa Tatoğlu, idareciler Hayri Ateşer ve Metin Kazmaz eşliğinde 25 sporcusu ile Artvin marinaya gelen Rize Olimpik Spor Merkezi sporcuları ve Artvin Olimpik Sporcu Merkezi sporcuları birlikte antrenman yapıp gölde incelemelerde bulundular.
 

Barajların yapılmasıyla birlikte Artvin’de su sporlarının yapılabilecek spor dalları arasına yerini alması kaçınılmaz hale geldi. Bu bağlamda Üniversite, Belediye Başkanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Kano Federasyonu ortaklaşa bir çalışma yaparak ilimizde su spor branşlarından biri olan durgun su kano faaliyetini baraj göllerinde yapmayı ve ilimiz gençlerine kendilerini su sporlarında ifade edebilme imkânı oluşturmaya yönelik bir çalışma başlatmış oldu.
 
Yapılan çalışmayla ilgili olarak Artvin Belediye Spor kulübü adına açıklamalarda bulunan Uğur Delikanlı: “Belediye Başkanımız Sayın Emin Özgün, su sporlarını önemsediğini, ilimizde yapılacak durgun su faaliyetlerine Artvin Belediye Başkanlığı olarak gerekli desteği sağlayacaklarını belirtmiştir. Bizler de spor kulübü olarak eldeki imkanları iyi değerlendirip, su sporları konusunda olumlu şeyler yapmak istiyoruz. Burada yaptığım incelemede gördüm ki durgun su kanosunu13 yaşında bir çocukta yapabiliyor, 20 yaşında bir delikanlı da yapabiliyor. Ayrıca burada bulunan misafirler tarafından da ilgiyle izlenmesi bu sporun hem görsel hem performans ve adrenalin bakımında güzel bir spor olduğu göstermektedir. Öncelikle alt yapı ve tesis çalışması yapılarak sporculara soyunma kabini ve duş imkânı sağlayacak sosyal tesis ile malzeme ihtiyacı gerekmektedir. Ayrıca ilimizde sporcuların liseden sonra üniversite eğitimine gitmesiyle oluşacak yetişmiş sporcu eksiğini tamamlamak, sporcu kaynağından yararlanmak adına Artvin Çoruh Üniversitesi Kültür ve Spor Daire Başkanlığıyla işbirliği yaparak çalışma yapılması durumunda ilimizde su sporlarının popüler bir spor branşı olacağı inancındayım.” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti. 
 
Artvin Çoruh Üniversitesi Kültür ve Spor Daire Başkanı Kaya Erdem de yaptığı açıklamada; “Yapılan faaliyetin güzel bir faaliyet olduğunu yerinde gördük ve inceleme fırsatı bulduk.” diyerek, “Bizler üniversite olarak su sporları konusunda çeşitli araştırmalar yapmıştık, fakat burada gördüğümüz güzel görüntüler sporun vermiş olduğu birlik ve beraberlik sosyal anlamda buradaki izleyicilerin ailelerin gösterdiği ilgi, bu sporun Artvin’de yapılabilirliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu vesile ile bizler Artvin Belediye Başkanlığı ile iş birliği içerisinde su sporları ve durgun su kano faaliyetlerini destekliyor ve yapılabilmesi hususunda iş birliği içerisinde olacağımızı beyan ediyoruz. Tüm katılımcıları tebrik ediyor başarılar diliyorum.” dedi.
 
Yapılan antrenmanda Rize ve Artvin bölge sporcuları, Borçka ve Artvin istikametinde kürek çekerken emniyeti sağlamak amacıyla Artvin Belediye Başkanlığına ait bir tekne de sporcuları takip etti.
 
Antrenman esnasında bazı sporcuların kanolarının devrilmesi, izleyicilerde heyecan yaratsa da sporcular tarafından normal karşılandığı görüldü. Bu sporu yapabilmek için iyi derecede yüzme bilmek gerektiğinden sporcuların su içerisinde kendilerini ve kano malzemelerini rahat kontrol edebildikleri gözlendi.
 

 

Editör: TE Bilişim