Dünyanın en hızlı tekneleri İstanbul'da

İstanbul Boğazı, 19-20-21 Haziran tarihlerinde, Powerboat P1 World Championship Turkish Grand Prix of the Sea için İstanbul’a gelen dünyanın en hızlı teknelerinin hız dalgalarıyla çalkalanacak.

Dünyanın en büyük ve en hızlı açık deniz yarış serisi olan Powerboat P1 Grand Prix of the Sea, 19 – 20 -21 Haziran tarihlerinde İstanbul Boğazını ilk kez ziyaret etmeye hazırlanıyor.

Haziran ayında İstanbul Boğazı’nda ilk kez yapılacak olan, dünyanın en beğenilen açık deniz şampiyonası ’’Powerboat P1 Grand Prix of the Sea’’ tanıtımı, 13 Şubat Cumartesi günü Massimiliano Ferrari ve Fillippo Cima gibi dünyaca ünlü isimlerin katılımıyla CNR Avrasya Boat Show Fuarı’nda start aldı.

2010 Kültür başkenti olan İstanbul’un dünyadaki tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan, deniz, sürat ve spor severlerin buluşacağı yarışlar, kaçırmak istemeyeceğiniz bir heyecan fırtınası olacak.

Sürat tekneleri göz kamaştırıcı hızlarda yarışacak 2000 HP’i  aşan  güçte hipnotize edici motor sesleriyle, bir dalgadan diğerine uçarak yarışan son teknoloji ürünü tek gövdeli çift motorlu ve muhteşem görünümleriyle hayran bıraktıran sürat teknelerinin yarıştığı,  kapalı kokpit Evolution ve açık kokpit SuperSport olmak üzere iki tekne klasmanına ayrılan sürat tekneleri, kendi klasmanlarında ikişer yarışa katılacaklar. 
 

Evolution klasmanında yarışan #53 Pignolo takımının sahibi ve gazcısı olan Massimiliano Ferrari karada ve denizde deneyimli bir yarışçı olmanın yanı sıra aynı zamanda başarılı bir işadamı olarak da tanınıyor. Italyan GT Serisinde Ferrari GTC dahil birçok motor sporları yarışlarına katılmış olan "Max", günlük hayatında  Ferrari F355 kullanıyor.

Evolution klasmanında yarışan SEAREX takımının sahibi ve sürücüsü olan Siegfried Greve ise, aynı zamanda Evolution klasmanında saatte 122 mil ile dünya hız rekorunun da sahibi. Greve, deneyimli ve adrenalin bağımlısı bir sporcu olmanın dışında aynı zamanda dünya çapında farklı sektörlerde faal olan başarılı bir işadamı.

Dünyada 6. sezonunda olan yarışlar, İstanbul’da  ilk kez düzenlenecek. Yarışlara 20’nin üzerinde takım katılıyor. Yarışların ilk günü olan Cumartesi günü, 80 deniz mili uzunluğundaki Endurance yarışı, Pazar günü de 50 deniz mili uzunluğundaki Sprint yarışı izleyicilerin nefeslerini kesecek.
 

Powerboat P1 World Championship Grand Prix of the Sea yarışları bu yıl, 8-10 Mayıs tarihlerinde Malta’da, 19-21 Haziran’da Türkiye’de, 7-9 Ağustos’da İsveç’te, 11-13 Eylül’de İtalya’da ve 22-24 Ekim tarihlerinde ise Bahreyn’de yapılacak.

Editör: TE Bilişim