ALAÇATI SAHİLLERİ RÜZGARIN ÇOCUKLARINI AĞIRLIYOR...

DÜNYA’NIN EN HIZLI WİNDSURFCÜLERİ 13- 18 Ağustos’ta Pegasus Airlines PWA World Cup için Türkiye’de ...

Sportworks tarafından Alaçatı için oluşturulan içeriğinde Dünya Slalom Windsurf Kupası, renkli aktiviteler ve konser’lerin yer aldığı Surf’n Sound Spor ve Muzik festivali 3. yılında Pegasus Airlines ana sponsorluğunda düzenleniyor.

2007 Pegasus Airlines  PWA World Cup 13 -18 Ağustos tarihleri arasında  PWA (Profesyonel Windsurfçüler Birliği), Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) ve Sportworks organizatörlüğünde, Alaçatı Belediyesi’nin desteği ile gerçekleşecek .

PWA yarış direktörü Rich Page” PWA Slalom Dünya Kupası ile tekrar Türkiye’ye gelmek windsurf dünyası için heyecan verici. Sporun ve sporcuların gelişimi ve bilinirliliğinin artması da ayrca mutluluk veriyor. Profesyonel ve motivasyon sahibi organizatör Sportworks ile birlikte çalışıyor olmak windsurf sporuna ayrı bir değer katıyor. Alaçatı’nın kristal gibi temiz denizi ve muhteşem hava şartlarında gerçekleşecek yarışlar  Türk halkına ve global olarak tüm seyircilere dünyanın en heyecanlı su sporlarını izleme imkanı veriyor.” şeklinde görüşlerini belirtiyor.

PWA 2007 takviminde yer alan 7 ayaklı World Cup’ın 6. ayağı’nda Pegasus Havayollarının simgesi Uçan At logosu efsanevi windsurfçülerin yelkenlerini süsleyecek.
Windsurf sporunun en süratli ve en keyifli disiplini Slalom’da;  Amerika, Japonya, Avustralya,Yeni Zelanda, İngiltere, Danimarka, İsviçre, Almanya, Yunanistan, Fransa, İtalya gibi 25 ülkeden dünyanın en hızlı ve en iyi 64 sporcusu erkekler ve kadınlar kategorisinde 45.000€’luk ödül için madalya mücadelesi verecek.

Dünya’nın en iyi Slalom Windsurfçüleri’nden 12 kez Dünya Şampiyonu Björn Dunkerbeck, dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alan Kevin Pritchard, Micah Buzianis,  Jimmy Diaz  ve 2006 PWA Slalom Windsurf Dünya Şampiyonu Antoine Albeau gibi isimler yarışlara katılırken, 48.70 deniz mili ile Dünya Hız Rekortmeni Finian Maynard da  Alaçatı’da madalya mücadelesi verecek. Kadınlar kategorisinde ise yine Dünya’nın en önemli windsurfçülerinden Karin Jaggi,  Valerie Ghibaudo, Verane Fauster gibi isimler Türkiye’de olacak.

2007  Pegasus Airlines PWA World Cup’ta ülkemizi erkekler kategorisinde milli sporcularımızdan Bora Kozanoğlu, Hüseyin Sert ve Ali Palamutçu temsil ederken Kadınlar kategorisinde  Avrupa Şampiyonu Çağla Kubat , genç ve başarılı sporcularımızdan Gül Tercan , Sedef  Köktentürk  ve diğer başarılı windsurfçülerimiz mücadele edecek.

Pegasus Airlines Surf’n Sound Spor ve Müzik Festivali bünyesinde heyecan verici yarışların yanısıra değişik yan aktiviteler de yer alıyor.
• Organizasyonun co-sponsoru Jim Beam yarışlar sonrasında farklı aktivitelerle hem yarışçılara hem de seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak.
• Pegasus Airlines PWA World Cup’ın iletişim sponsoru TTNet’in yarış alanında kuracağı internet hizmetiyle Rüzgarın Çocukları  web üzerinde de sörf yapacaklar..
• Snickers® Freestyle Windsurf Show’da Türkiye’nin önde gelen freestyle windsurf sporcuları hünerlerini sergilerken, seyircilere keyifli anlar yaşatacaklar.

Alaçatı Surf Center’da 13 Ağustos Pazartesi günü kayıt işlemleri ile başlayacak Pegasus Airlines PWA World Cup’ta  14- 18 Ağustos tarihlerinde yarışlar gün boyu devam edecek.
16 Ağustos Perşembe gününden itibaren yarışlar sonrasında Power FM müzikleri ile organizasyon renklenecek.
17 Ağustos Cuma akşamı yarışlar sonrasında Babylon Alaçatı’da Karina Newyork konseri ile birleşecek.
18 Ağustos Cumartesi günü yarışlar sonrasında gerçekleşecek  Pegasus Airlines Beach Party ‘de hem sporcular hem de seyirciler özel showlarla keyifli anlar geçirecekler. Aynı gün  Ödül töreni  sonrasında Punch konserini takiben Babylon Alaçatı’da ki Nouvelle Vague konseri ile organizasyon sona erecek.

Türkiye Yelken Federasyonu ile uzun yıllardır başarılı bir işbirliği sergilen ve ülkemizde ilk olarak nitelendirilen birçok dev organizasyonu gerçekleştiren Spor Pazarlama İletişim şirketi Sportworks windsurf dalında bugüne kadar 2 Dünya Kupası, 2 Dünya Şampiyonası, 3 Avrupa Şampiyonası ve 10 Türkiye Şampiyonası’nın organizatörlüğünü üstlendi.

Pegasus Havayolları ana sponsorluğunda gerçekleşen PWA World Cup’ta Jim Beam, Ford, Snickers®, Reef,  İzair ve Jansport ve Foster’s co-sponsor olarak yer alırken TTNet İletişim, CNN TURK, Milliyet ve Power FM  medya Alaçatı Active Surf Center ise mekan sponsorluğunu üstleniyor. Medline Organizasyona Sağlık sponsoru olarak destek veriyor.

PEGASUS AIRLINES SURF’N SOUND FESTİVAL PROGRAMI


13 Ağustos Pazartesi
Pegasus Airlines PWA World Cup
09:00 – 18:00  Kayıt
20:00  Açılış Töreni / Suzer Otel 

14 Ağustos Salı
Pegasus Airlines PWA World Cup
10:00  Yarışmacı Toplantısı
10:30 – 18:00 Yarışlar

15 Ağustos Çarşamba
Pegasus Airlines PWA World Cup
10:00  Yarışmacı Toplantısı
10:30 – 18:00 Yarışlar

16 Ağustos Perşembe
Pegasus Airlines PWA World Cup
10:00  Yarışmacı Toplantısı
10:30 – 18:00 Yarışlar
16:00  Snickers® Freestyle Windsurf Show
17:00  Power FM DJ Session
 

17 Ağustos Cuma
Pegasus Airlines PWA World Cup
10:00  Yarışmacı Toplantısı
10:30 – 18:00 Yarışlar
16:00  Snickers® Freestyle Windsurf Show
17:00  Power FM DJ Session
  Jim Beam Happy Hour
23:45  Babylon Alaçatı Konser
Karina (Voice of Thievery Corporation) New York

18 Ağustos Cumartesi
Pegasus Airlines PWA World Cup
10:00  Yarışmacı Toplantısı
10:30 – 18:00 Yarışlar
16:00  Snickers® Freestyle Windsurf Show
17:00  Pegasus Airlines Beach Party  
  Power FM DJ Session
  Jim Beam Happy Hour
19:00  Ödül Töreni ve Kapanış Kutlamaları
  Punch,
Live@The Beach (Konser)
23:45  Babylon Alaçatı Konser  
Nouvelle Vague Paris  

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim