Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi (CISM) Deniz Pentatlonu 43. Dünya Şampiyonası, 1-9 Temmuz 2006 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda gerçekleştirilecek olan şampiyonaya Türkiye, Almanya, Brezilya, Hırvatistan, Danimarka, İspanya, Finlandiya, İtalya, İsveç, Norveç, Pakistan, Polonya, Rusya, Güney Afrika ve Suriye deniz kuvvetlerinden sporcular katılacak.

Açılış töreni 3 Temmuz 2006 tarihinde yapılacak olan şampiyonada, Çeviklik Yarışı, Kurtarma Yüzmesi Yarışı, Faydalı Yüzme Yarışı, Gemicilik Yarışması, Suda Hayat Kurtarma Yarışları, Amfibi Kros Yarışması, Çeviklik Bayrak Yarışması gerçekleştirilecek.

Organizasyon, Türk Deniz Kuvvetleri'nin diğer ülke deniz kuvvetleriyle var olan dostluk, kardeşlik ve işbirliği ilişkilerini daha iyi seviyelere getirerek bilgi, görgü ve tecrübe aktarımlarını sağlayabilmeyi amaçlıyor.

Deniz pentatlonu, deniz muharebesinden esinlenerek düzenlenmiş, fiziki güç, yetenek, cesaret ve beceri gerektiren, karada, denizde ve havada 4 gün süreyle, 5 ayrı parkurda, bayan ve erkeklerin arasında icra edilen bir spor yarışması.

Türk Silahlı Kuvvetleri Deniz Pentatlonu milli takımı daha önce takım halinde; 2000 yılında Avrupa şampiyonluğu, 2001 yılında dünya ikinciliği, 2004 yılında bayanlarda Avrupa şampiyonluğu, erkeklerde ise Avrupa ikinciliği elde etti.

Milli takım bu yıl yapılacak yarışmalarda dünya şampiyonluğunu hedefliyor. Yarışmalar süresince takımların performansları, yarışmalara ait zaman/olay çizelgeleriyle puan durumları günlük olarak www.dho.com.tr adresinden yayınlanacak.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim