DENİZ KUVVETLERİ 2005 YARIŞLARI

Deniz Kuvvetleri Kupası 2005 Trbet SABAH Açıkdeniz Yat Yarışları hafta içinde tamamlandı... Yarış sınıfında Provezza, yarışgezi sınıfında Limoncello, gezi sınıfında Ameera birinci oldu.

Yatçıların aylardır heyecanla beklediği büyük yarış dün sabah Çeşme'de sona erdi. Devamlı değişen rüzgar yarışmacılara zaman zaman zor anlar yaşattı.

Rüzgarsızlık nedeniyle yarış önceki gün saat 13:30'da 4.5 saatlik gecikmeyle başlayabildi. Öte yandan, bilinmeyen bir nedenle, yarış sınıfında mücadele eden Belle de Jour teknesi yarışı terk etmek zorunda kaldı. Belle de Jour'da altı kadın denizci yarışıyordu. Gezi sınıfında yarışan tekneler ise üç fire verdi. Kechi, Zefir ve Domodo II yarıştan çekildi. Starttan hemen sonra ayrılmaz ikililer Oğuzhan Too ve Provezza liderliği alarak diğer teknelerin önünde yarıştı. Ve Provezza ilk etaptaki unvanını koruyarak yarış sınıfında finişi ilk gören tekne oldu. Oğuzhan Too yarışı ikinci sırada bitirdi.

Yarış-gezi sınıfında first finişi Hakan Börtecene'nin sahibi olduğu Limoncello yaptı. Gezi sınıfının first finişini ise bu yılki yarışın en başarılı teknelerinden olan Bülent İçgören'in Ameera'sı yaptı. IRC yarışının Divizyon I kategorisinde Provezza, Divizyon II'de Mobydick ve Divizyon III'te Zamazingo birinciliği kaptırmadı. IRC yarış-gezi sınıfının Divizyonlara göre birincileri ile şöyle oldu: Divizyon I'de Limoncello, II'de Norm, III'te Equinox... IRC gezi sınıfının birincileri ise, Divizyon I'de Ameera, II'de Oruç, III'te Kequic oldu.

Kaynak:Sabah

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim