Deniz Cadıları yelken açtı

Farklı illerden ve mesleklerden kadınların biraraya gelerek kurduğu ‘Deniz Cadıları’ yelken grubu, profesyonelleri geride bıraktı. 10 yarışmanın 9’unda kupa kaldıran ekibin hedefi uluslararası arena.

Ankara’da yaşayan ve özel bir şirkette yönetici olarak çalışan Tuba Gencer’in öncülüğünde, Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde 2011’de, 82 kadının katılımıyla ‘Deniz Cadıları’ (Sea Witches) adı altında bir yelken grubu kuruldu. Aralarında Antarktika’ya yelkenli ile giden ilk ve tek Türk kadın denizci olan 37 yaşındaki Sibel Karasu’nun da bulunduğu, Deniz Cadıları’nın diğer üyeleri ise tamamen farklı mesleklerde uzman.

Kimi doktor kimi öğretmen

Bürokrat, mimar, doktor, öğretmen ve eczacı gibi pekçok meslek grubundan kadının bulunduğu grup, yelkenli tekne yarışlarında elde ettiği başarılarla, kısa sürede adını duyurdu. Deniz Cadıları, bugüne kadar katıldıkları ARKAS BAYK Yelken Trofesi ve Bodrum BAYK Kış Trofesi’nde 10 yarışmanın 9’unda kupa alarak, haklı bir gurur yaşadı. Deniz Cadıları’nın hedefi ise gelecek yıl Haziran ayında İstanbul’da başlayıp Çeşme’de sona erecek Deniz Kuvvetleri Kupası. İki haftada bir Bodrum’da toplanan Deniz Cadıları, Bodrum ile Yunanistan’ın İstanköy (Kos), Kilimli (Kalimnos) Adaları arasında uluslararası sularda antremanlarını sürdürererek Deniz Kuvvetleri Kupası’na hazırlanıyor.

Erkeklere taş çıkartıyorlar

Grubun öncüsü Tuba Gencer “Karma teknelerde erkeklerin istemediği görevlerde çalışmak yerine sadece kadınlardan oluşan ekipler kurup yelken yarışlarında derecelerle görenleri şaşırtıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim