Demre'de dalış noktaları belirlendi

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki yeni sualtı dalış ve su sporları parkurları belirlenirken, geçen yıl 31 olan dalış noktası 23'e düşürüldü.

Antalya Valiliği tarafından Demre'deki sualtı dalış ve su sporları parkurları belirlendi. Buna göre, Kekova Bölgesi'ndeki 23 nokta sualtı dalış alanı olarak ilan edildi. Demre'ye bağlı Üçağız Koyu olarak bilinen Üçağız Mahallesi, Kaleköy arasındaki bölgeyle Kekova batı parkuru olarak bilinen Tersane, Adalar İç Kısım, Sıcak Koyu, İlk Burun Fener ve Üçağız Kanal Giriş arasındaki iki ana bölge de su üstü deniz kanosu alanı ilan edildi.

Deniz kanosu faaliyetlerinin saat 10.00'a kadar tamamlanması kararı alındı. Aşırlı Adası'nın güney bölümü ile Club Andriake Demre Otel önü de belirlenen koşullarda su üstü sportif amaçlı parkur alanı olarak ilan edildi.

Demre Kaymakamı Murat Uz, "Demre'nin dalış noktalarının tamamı Kekova bölgesinde bulunmaktadır. Geçen yıl 31 olan dalış noktası sayısı, bu yıl 23'e düşürüldü. Kekova bölgesinin birinci derecede tarihi ve doğal SİT olması nedeniyle 8 bölge Sualtında Korunması Gereken Kültür Varlığı olarak dalışa yasaklandı. 23 dalış noktası ile Demre Türkiye'nin önemli dalış merkezlerinde biri olma yolunda ilerleyecektir. Ancak dalış tutkunları ve kanocular belirlenen kurallara uyacak" dedi.

Editör: TE Bilişim