Çeşme Yelken Kulübü, Genç Yeteneklere Talip

 Bünyesinden Bora Kozanoğlu gibi dünya şampiyonu isimler çıkaran Çeşme Yelken Kulübü’nün komodoru Rebii Akdurak, alt yapıdan ve özellikle Çeşme’den yeni sporculara talip olduklarını belirtti.

Çeşme Yelken Kulübü’nde 2004 Atina, 2008 Pekin ve 2012 Londra Olimpiyatlarına katılmış olimpik sporcuların yanında, çeşitli branşlarda A milli takımında görev alan 15 sporcunun bulunduğunu ifade eden Çeşme Yelken Kulübü Komodoru Rebii Akdurak, Çeşme’nin genç yeteneklerine talip olduklarını söyledi. İzmir’den gelen sporcuların yanı sıra Çeşmeli gençlerin de peşinde olduklarını anlatan Akdurak, “Önümüzdeki dönemdeki amacımız Çeşme’de yaşayıp da yelken sporuna uzak kalmış ve başarılı olacak sporcuları arayıp bulmak ve onların gelişimini sağlamak. Ekip arkadaşlarımız bunun için eskiden olduğu gibi şu anda da çalışmalarını sürdürmekte. Kulübümüze gelen tüm Çeşmeli gençlere hiçbir bedel almadan yelken sporunu öğretmekte ve aralarında yetenekli olanları da yarışan takımlarımıza almaktayız. Sporcularımızın ihtiyaç duyduğu her türlü imkan kulübümüzden tarafından sağlanmaktadır” diye konuştu.

“ÇEŞME YELKENDE MERKEZ OLSUN”

Çeşme’nin rüzgarı ve havası ile yelken sporu için sadece Türkiye’de değil dünyada çok önemli bir yeri olduğunu ve bundan dolayı Dünya ve Avrupa Şampiyonlarının Çeşme’de yapılması için taleplerin olduğunu ifade eden Akdurak, “Tüm bunların ışığında önümüzdeki dönemde bir çok ulusal ve uluslararası yarışların Çeşme’de yapılmasını ve Çeşme’nin yelkende merkez haline gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“YELKEN SPORUNA VEFA BORCUMUZU ÖDÜYORUZ”

Kulübün altyapı antrenörü Alican Selcik da “Çeşmeii biri olarak bu kulüpte yelkene başladım ve şimdi de Çeşmeli kardeşlerimi yelken sporuna kazandırmak için çalışmaktayım. Kulübümüzün bugüne kadar bizlere yapmış olduklarını, şimdi bizler yeni kardeşlerimize yaparak kulübümüze ve yelken sporuna vefa borcumuzu ödemekteyiz. Amacımız Çeşme’nin ve Çeşme Yelken Kulübümüzün dünya çapında hak ettiği yere varmasıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim