Capitol tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen CAPITOL CUP, farklı ülkelerden 7-15 yaş aralığından yaklaşık 150 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Yelken Kulübü ile ortaklaşa düzenlenen etkinlik, 24 - 29 Haziran 2010 tarihlerinde deniz ve spor tutkunlarını buluşturdu.


CAPITOL’un yaşama, spora ve gençlere verdiği önemin en önemli göstergelerinden biri olan ve gelenekselleşen CAPITOL CUP 2010 V. Optiweek Optimist Yarışması her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Yelken Klübü’nde yaklaşık 10 ülkeden 150 genç sporcuyla birlikte gerçekleştirildi. İstanbul Yelken Kulübü ve Türkiye Yelken Federasyonu desteği ile düzenlenen Capitol Cup 2010 yarışlarına, Türkiye’nin dışında, Hindistan, Tunus, Letonya, Rusya, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Sırbistan, Makedonya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden sporcu ve davetliler de katıldı.

Capitol Cup 2010 yarışlarında dereceye giren genç sporcular ödüllerine 29 Haziran Salı gecesi düzenlenen ödül töreninde kavuştu. Genel kategoride üçüncülüğü Emir Mete (İstanbul Yelken Kulübü), ikinciliği Ömer Işık (Yarımca Yelken Kulübü), birinciliği Nogay Dökmeci (Marmara Yelken Kulübü) alırken; kızlar kategorisinde Sedef Şener (İstanbul Yelken Kulübü) üçüncü, Tuğba Öksüz (Gemlik Yelken Kulübü) ikinci ve İrem Saner (Fenerbahçe Kulübü) birinci oldu. 1998 ve sonrası doğumlu Junior kategorisinde ise üçüncülüğü Bulgar sporcu Ivo Todorov alırken ikinciliği Uğur Esen (Fenerbahçe Kulübü) ve birinciliği Ömer Işık (Yarımca Yelken Kulübü) aldı.
 
5 gün boyunca İstanbul sularında yelken açan genç sporcular, aynı zamanda Capitol Alışveriş Merkezi içinde gerçekleşen sanal yarışlarda da katıldılar. Sanal Yarışlarda Birinciliği Türkiye Karşıyaka’dan Efe Soysal – Barbaros Hekimoğlu ikilisi, ikinciliği Sırbistan’dan Slow Mihajho Milasovligec- jost Reberc ikilisi; üçüncülüğü Makedonya’dan Dimiter Pop Steral- Novica Velzanoska ikilisi kazandı.

Capitol Cup 2010 Optimist Yarışması’nda toplamda 18 genç yelkenci dereceye girdi. 10 optimist, 5 girl ve 3 junior olarak gerçekleşen derecelendirmede, kazanan gençlere kupa ve madalyaların yanısıra Marks&Spencer, Kipling ve Detay Saat tarafından hediyeler verildi.

Editör: TE Bilişim