Black Sea Championship  İstanbul Boğazında Final Yaptı

Black Sea Championship (Karadeniz Şampiyonası) bugün İstanbul Boğazı’nda yapılan final yarışları ile tamamlandı. Toplam yarış mesafesi 570 deniz mili , son boğaz ayağı 18 deniz mili olarak İstinye-Küçükyalı arasında yapıldı.Yarışlara toplam 3 ülkeden katılanlardan birincilere kupaları verildi.

Türkiye, Romanya ve Ukrayna Yelken Federasyonlarının katılımlarıyla 3 farklı ülkede gerçekleşen Black Sea Championship (Karadeniz Şampiyonası) bugün sona eriyor. İstanbul Boğazı’nda gerçekleşen final yarışları IRC, ORC, Rally sınıflarında yapıldı.

Black Sea Championship (Karadeniz Regatta) Ödül Töreni ise Maltepe’deki Yarış Köyü’nde 19.00-21.00 saatleri arasında düzenleniyor ve dereceye giren ekiplere kupaları dağıtılacak.

Bu yıl ilki gerçekleşen ve geleneksel olacağı söylenen Black Sea Championship Organizasyonundan yapılan açıklamaya göre, Odesa ile İstanbul arasındaki yaklaşık 350 deniz millikmesafeyi en kısa sürede kat edecek takım Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanacak.

Kapanış Partisi ise Ukrayna Büyükelçiliği tarafından Boğaz Gezisi olarak düzenlenecek. Partiye katılacak konukları ve yarış ekiplerini alacak gezi motoru, saat 21.15’te Maltepe Yarış Köyü’nden hareket edecek. 

Türkiye'den Önsel Demirci sahibi olduğu Dönence teknesi ile IRC 3 sınıfında birinci oldu.

Editör: TE Bilişim