'Balık kız' kanseri yendi 
 
'Balık Kız' Yasemin Dalkılıç'ın 5 yıl pankreas kanseriyle mücadele ettiği ortaya çıktı

Serbest dalışta sekiz dünya rekoru kırdıktan sonra 2003'te aniden ortadan kaybolan 'Balık Kız' Yasemin Dalkılıç'ın 5 yıl pankreas kanseriyle mücadele ettiği ortaya çıktı

Azmiyle hastalığı yenen Yasemin Dalkılıç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle denizlere döndü. ‘Balık Kız’ yeniden rekorlar kırmaya hazırlanıyor.

Yasemin Dalkılıç 120 metre derinliğe tüpsüz dalıp “Türkiye’nin ilk dünya rekoru kıran kadını” olarak tarihe adını yazdırdı. 1999-2003 arasında serbest dalış alanında 8 dünya rekoru kırdı. Kendisi gibi dalgıç olan Kübalı Rudi Castineyra ile evlendi ve 2003 yılında ortadan kayboldu. Yasemin Dalkılıç, Amerika Miami’de ortaya çıktı ve 5 yıl pankreas kanseriyle mücadele ettiğini açıkladı. Yasemin Dalkılıç Miami’de antrenmanlarına devam ediyor.

ARALIK’TA REKOR DENEYECEK

Yasemin Dalkılıç, “Pankreasımda kanser olduğunu öğrenince 1 gecede hayatım değişti. Kanserle 5 yıl savaştım ve geçen yıl yendim. Spora geri döndüm ama bu sefer de sponsor bulamadım. Başbakan Erdoğan bana özel destek verdi. Bu sayede çalışmalarıma yeniden başladım. 1 Temmuz’dan beri Miami’de antrenman yapıyorum. Hedefim 27 Aralık’da Bodrum’da yeni dünya rekoru kırmak” dedi.

 

Editör: TE Bilişim