Avrupa Açık Deniz Yarışları başladı
 
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Erdemli ilçesine bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi beldesinde yapılan Avrupa Açık Deniz Yüzme Yarışları'nın kentin tanıtımının yanı sıra 2013 Akdeniz Oyunları için de önemli bir görev üstleneceğini bildirdi. Yarışları izlemek için Mersin 'e gelen Tüzmen , yarış öncesi alanda incelemelerde bulunarak, sporculara başarılar diledi.

Bakan Tüzmen, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin 'in önemli bir turizm merkezi olabileceğine işaret ederek, bu konuda gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi.

Mersin 'in turizm pastasından hak ettiği payı alamadığını ifade eden Tüzmen , 'Akdeniz Sahil Yolu Projesi ve kente havayolu taşımacılığını kazandırdığımız taktirde turizm payını artıracağız. Başlattığımız feribot seferleri meyvelerini vermeye başladı ve kentteki turizm alanında çevre ülkelerden deniz yoluyla gelenler sayesinde bir hareketlilik yaşandı. Ancak bu yeterli miktarda değil. Yarışlar, kentin tanıtımının yanı sıra 2013 Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapabilmemiz konusunda da etkili olacak' dedi.

Tüzmen , 2013 Akdeniz Oyunları 'na ev sahipliği yapmaya aday olan Mersin 'de düzenlenen uluslararası yarışmaların kentteki potansiyelleri tanıtma, harekete geçirme ve tecrübe kazanma yolunda önemli bir fırsat olduğuna değindi.

Bakan Tüzmen , Mersin 'deki uluslararası etkinliklerin artırılması gerektiğini de ifade ederek, 2008 Açık Deniz Dünya Şampiyonasının da kentte yapılması için şimdiden girişimlere başladıklarını kaydetti.

Birgün

Editör: TE Bilişim