Avea Yelken Takımı, İYK Trofesi’ni ikincilikle tamamladı


İstanbul Yelken Kulübü tarafından 2012 yılında organize edilen yelken yarışlarında IRC-I kategorisinde yarışan Avea Yelken Takımı, İYK Trofesi’ni ikincilikle tamamlayarak yeni bir ödül daha aldı

 Avea, denizdeki rekabetten bir kez daha başarıyla çıktı. Türk sporunun gelişmesine ve uluslararası arenada daha fazla söz sahibi olmasına destek verme amacıyla İstanbul Yelken Kulübü’nün 2011-2013 dönemi sponsorluğunu üstlenen Avea, tamamı kendi çalışanlarından oluşan yelken takımı ile 2012 yılı boyunca katıldığı yarışları başarıyla tamamladı.

Avea Yelken Takımı, İstanbul Yelken Kulübü tarafından 2012 yılında organize edilen tüm yarışların sonuçlarının birlikte lig sistemi şeklinde değerlendirildiği sıralamada, IRC-I kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu

İstanbul Yelken Kulübü tarafından 2012 yılında organize edilen, Nostalji Kupası Yat Yarışı, Piri Reis Kupası, Altın Balta, Amiral Kupası Yat Yarışları ile İYK 2012 Yat Trofesi ve İYK 2012 Üstün Başarı ödüllerinin verildiği tören ise İstanbul Yelken Kulübü Lokali’nde düzenlendi.

1 yaşında çok genç bir takım olmalarına rağmen, 2012 yılında katıldığı yarışların 8’inden dereceyle çıkan, İstanbul Boğazında yapılan Türkiye’nin en prestijli yat yarışlarından biri olan BMW Yelken Festivalinde elde ettiği birincilikle BMW Sailing Cup – World Final yarışında Türkiye’yi temsil etme başarısına imza attıklarını belirten Avea Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orçun Onat;“Avea bünyesinde her kademeden yelken sporuna meraklı çalışanlardan seçilen ekibimiz adına bu ödülü almaktan mutluluk duyuyorum. Kısa sürede pek çok başarıya attık. Bunu da ekip olarak bir olarak gerçekleştirdik. Avea olarak uzun ve özverili çalışmalarımız sonucunda yarıştığımız kategoride ikinci olarak ipi göğüslemek bize motivasyon kaynağı oldu. ‘Rekabeti denize taşıyacağız’ diyerek çıktığımız yolculukta önümüzdeki sezonda da bu başarımızı devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.

26 kişiden oluşan “Avea Yelken Takımı”, İstanbul Yelken Kulübü eğitmenlerinden aldıkları 5 aylık zorlu bir eğitim döneminden geçmişti. Beneteau First 40 sınıfı yelkenlisiyle yat yarışlarının en zor arenası olan IRC-I sınıfında denize açılan Avea Yelken Takımı; yıl boyunca 12 yarışa katıldı.

 2012 sezonunun yarışları küçük tekneler için kullanılan özel, hafif ve su geçirmez GPRS sistemler ve Avea mobil modem altyapısı sayesinde tekneler üzerindeki cihazlardan alınan veriler ile; yarışlar anında karadan sayısal olarak takip edilip, ekranlardan canlı izlenebildi.

Editör: TE Bilişim