Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası’nın Samsun’da düzenlenen 2. ayağı dün yapılan yarışla sona erdi. Tütüncü İskelesi’nden verilen startla 10 tekne kürsü için mücadele ederken, GSYİAD Galatasaray 1., STIHL 2., Beşiktaş ise 3. oldu.

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 92. yıl dönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında yapılan yarışta dereceye giren sporculara kupalarını Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun milletvekili Fatih Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz verdi.  Vali Aksoy, organizasyonun Samsun’da yapılmasından memnun olduklarını, bunu gelecek yıllarda da devam ettirmek istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz da, yarışların gerçekleştiği yerin anlamının olduğunu belirtti.


Ramil Guliev’e rekor şoku
İzmir’de düzenlenen Kulüplerarası Atletizm Süper Lig ve 1. Lig 1. Kademe ile Federasyon Milli Takım Seçme Yarışları’nda 200 metre erkeklerde rekor kıran Ramil Guliyev’in derecesi geçerli sayılmadı. Geçtiğimiz aylarda Türk vatandaşlığına geçip Fenerbahçe adına yarışan, 21 yaşındaki Guliyev, Atatürk Stadı’ndaki müsabakaların 200 metre finalinde 20.73 koşarak Reşat Oğuz’un 1998 yılında elde ettiği 21.04’lük dereceyi geçti. Ancak Guliyev’in rekoru Azerbaycan Atletizm Federasyonu ile olan problem yüzünden tescil edilmedi. Aynı yarışı 21.01’le ikinci sırada tamamlayan ENKA’dan İzzet Safer bu mesafede yeni rekortmen oldu.

4X400 metre erkekler bayrak yarışında Halit Kılıç, Tuncay Örs, Serdar Tamaç ve Aliekber Kayaş’tan oluşan ENKA takımı 03.09.58’le Milli Takım’a ait olan bu kategorideki rekoru 03.08.97’le kırdı. Yarışlarda toplam 8 rekor tarihe gömüldü.
 

Editör: TE Bilişim