Arkas yöneticileri dümen başına geçti

Arkas yöneticileri regatta (yelken yarışı) ve Arkas kelimelerinin birleşiminden oluşan Argetta adını verdikleri bir proje gerçekleştirdi.

Bir yelken eğitimi projesi olan Argetta için Arkas'ın farklı bölgelerindeki ofislerinden toplam 26 yönetici İstanbul ve izmir'de ikişer olmak üzere dört takımda toplandı. Teorik ve pratik olmak üzere iki aşamadan oluşturulan eğitimler aynı zamanda Arkas Spor Yelken Takımı antrenörü olan milli yelkenci Kaan Özgönenç tarafından toplam 50 saatte ta marnlandı. Pratik eğitimlerin ilk aşamasında altı metrelik teknelerle denize acılan yöneticiler, işi öğrendikçe 13 metrelik tekneleri kullanmaya başladı.

Eğitim programını tamamlayan yöneticiler eylül ayında Fethiye'de ilk kez altışar kişilik dört gruba ayrılarak, o güne kadar öğrendiklerini profesyonel anlamda kullandılar.

Yarışmada en iyi ekip, en uyumlu ekip, en sportmen ekip ve en keyifli ekip alanlarında ödüller verildi.

Projenin fikir babası Arkas I lolding Yönetim Danışmanı Murat Yalnı/oğlu, deniz ve yelkenin yönetim geliştirmede kullanılan etkin bir metod olduğunu söylüyor: "Her yönetici için iki tane kritik yetkinlik vardır. Bunlardan biri takım geliştirme diğeri ise stratejik düşüncedir Biz bu deneysel programda yetkinlikler konusunda farkındalık yaratarak gelişim fırsatlarını aradık. Tekne, deniz ve velkeni etkin bir benzetim ortamı olarak kullandık. Bu ortam ile katılımcıların hem kendilerini hem de iş arkadaşlarını ilaha iyi tanımalarını sağladık."

Kaynak: Hürriyet İnsan Kaynakları Eki

Editör: TE Bilişim