Arkas Spor Kulübü’nün yelken takımı Arkas Sailing Team, Bodrum BAYK Cup 2017 Kış Trofesi’nde hız kesmeden şampiyonluğa doğru gidiyor.

18-19 Mart tarihlerinde 50 tekne ve 500 sporcunun katılımıyla gerçekleşen dördüncü ayakta Arkas Sailing Team, geleneği bozmadı ve IRC 0 sınıfının galibi oldu. Toplam yedi ayaktan oluşan Türkiye’nin en uzun yelken kış trofesi, mayıs ayında sona erecek.

Bu yıl on beşincisi düzenlenen, Türkiye’nin en uzun yelken kış trofesi tüm heyecanıyla sürüyor. 50 teknenin ve yaklaşık 500 sporcunun katıldığı yarışta 18-19 Mart tarihlerinde yapılan dördüncü ayağın IRC 0 sınıfı birincisi yine Arkas Sailing Team oldu.

Yarışta ilk gün 15-19 knot esen rüzgar ikinci gün biraz hızını keserek 8-10 knot’a düştü. Tekneler iki gün boyunca heyecanlı anlara sahne olan bir mücadele verdiler.

ARKAS Sailing Team yarışa; Tolga Yağlı, Serhat Altay, Fikret Oral, Serkan Yapan, Altuğ Şenermen, Tayfun Erey, Onur Tok, Tuğrul Elbirler, Erman Eroğlu, Onur Pekçetin’den oluşan deneyimli ve profesyonel ekibi ile katıldı. 

Yarışlara, Flying Box teknesiyle IRC 1.kategorisinde yarışacak olan Arkas Sailing Team, daha önce de başarılarıyla adından söz ettirdiği BAYK Trofesi’ne 6 yıldır katılıyor.

Trofede IRC-A sınıfında 21 yarış IRC-B & Destek sınıflarında toplam 14 yarış yapılacak. Yarış rotaları ise Yarış Kurulu tarafından, hava koşullarına göre açıklanarak, programa göre uygulanacak.

Toplamda 7 ayaktan oluşan uzun soluklu mücadele, 21 Mayıs 2017’de tamamlanacak. Arkas Spor Kulübü’nün yelken takımı Arkas Sailing Team, yılın en uzun trofesinde, bu yıl da şampiyonluk hedefiyle yelken açıyor.

14-15 Ocak’ta başlayan yarışlar 8-9 Nisan, 29-30 Nisan tarihlerinde devam edecek ve 20-21 Mayıs 2017’te yedinci ayakla tamamlanacak.

Editör: TE Bilişim