Antalya`da jet ski faciası

Manavgat`da Rus turistlerin kullandığı 2 jet-ski birbiriyle çarpıştı. Kazada bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.
 
Antalya `nın Manavgat ilçesinde meydana gelen olayda, Rus turistlerin kullandığı 2 jet-ski birbiriyle çarpıştı . Çarpışma sonucunda Tataristan Başbakanının yeğeni olay yerinde hayatını kaybederken, yeğeninin 13 yaşındaki oğlu da yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Antalya `nın Manavgat ilçesi Side Beldesi Kumköy mevkiinde, Rus Ramil Akhtyamov ve 13 yaşındaki oğlu İskander Akhtyamov jet-skileriyle denize açıldı. Denizde hız yapan turistler bu sırada Rus uyruklu Prokofey Vyachheslay isimli turistin kullandığı jet-skiyle çarpıştı. Kazanın ardından Ramil Akhtyamov isimli turist hayatını kaybederken, arkasında bulunan oğlu hafif şekilde yaralandı. Sahilde bulunan vatandaşlar tarafından denizden çıkartılan yaralı turist, Özel Sevgi Hastanesi `ndetedaviye alındı. Kazada hayatını kaybeden Ramil Akhtyamov`un cesedi Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Morgu `na kaldırılırken, hafif yaralanan ve ayakta tedavi edilen diğer sürücü Prokovey isimli Rus turistin gözaltına alındığı öğrenildi.


Ölen Ramil Akhtyamov`un Tataristan Başbakan`ın yeğeni olduğu belirtildi. Başbakan ölen yeğeni için son derece üzgün olduğunu ve yeğeninin çocuğunun tedavisini ülkesinde yapmak üzere Antalya `ya bugün özel bir uçak kaldırılacağı öğrenildi. Özel hastanede tedavi altında olan 13 yaşındaki İskander Akhtyamov, özel uçakla Tataristan `a götürülerek orada tedavi altına alınacağı bildirildi. Vali Alaadin Yüksel imzalı `Sürat Motorları, Jet Ski ve benzeri deniz vasıtalarının kullanımı` ile ilgili genelgede ise şusözler yer alıyordu:


`Antalya İlinin muhteşem deniz kıyılarında açık plajların bulunduğu mahaller ile halkın denizden yararlandığı diğer yerlerde belirlenen emniyet şamandıraları içerisinden veya 100 metrelik kıyı-deniz mesafesinde, sürat motorları ve jet skiler başta olmak üzere benzer deniz vasıtalarıyla yarış yapılması veya süratli seyredilmesi insanların can ve mal güvenliği bakımından 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu `nun 66. maddesi uyarınca yasaklanmıştır. Valilikçe alınmış ve kanunların verdiği yetkiye istinadenittihaz edilen ve yukarıda belirlenen karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler hakkında hareketi ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde Türk Ceza Kanunu `nun 526. maddesi uygulanacaktır.

Yeni Şafak

Editör: TE Bilişim