ULUSLARARASI ALANYA TRİATLONU 24 EKİM’DE…

Yıllardır hobi olarak sürdürdüğü bisiklet ve yüzme çalışmalarını son yıllarda lisanslı olarak devam ettiren Cana Oyman evli ve ikiz çocuk annesi.

Uzun yıllar film, prodüksiyon ve reklam alanlarında çalışan Cana Oyman bisiklet ve yüzme sporlarındaki amatör başarısını koşuyla birleştirip triathlon dalında iddialı bir isim olma yolunda ilerliyor.

11–12 Ağustos 2007 tarihlerinde Trabzon’da yapılan Türkiye Triathlon Şampiyonası 2. ayağında Büyük Bayanlar kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazanan Cana Oyman, 15 Temmuz 2007’de 19. Asya’dan Avrupa’ya Uluslararası Boğaziçi Yüzme Yarışması’nda da Bayanlar 46-50 yaş kategorisinde üçüncü oldu.

Çalışmalarını sponsor desteğiyle yürüttüğü takdirde daha iyi koşullarda daha iyi dereceler elde edebileceğini söyleyen Cana Oyman, gençlerle rekabetin kendisi için dezavantaj olmadığını belirtiyor.

ALANYA TRİATLONU

1978 yılında Hawai adasında Amerikan deniz subayı Jhon Collinsin insan vücudunun dayanıklılığı sınamak için 3 bin 800 metrelik parkurda yüzme, hemen ardından 180 kilometre bisiklet yarışı ve hemen ardından 42 kilometre 195 metre maraton koşusuyla oluşturduğu triatlon sporu 1983 yılında Avrupaya gelmiş ve 1991 yılında da Türkiyede ilk kez Alanyada yapılmaya başlanmıştır. Alanya Triatlon ve Tenis Kulübü, Türkiye Triatlon Federasyonunun kurulmasına öncülük etmiştir.

Uluslararası Alanya Triatlonu, erkekler ve bayanlarda Avrupa Şampiyonasının bir ayağı olarak koşulur ve 1.5 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet, 10 kilometre maraton yarışından oluşur. .

Alanya Triatlonu, Avrupa Şampiyonasının dışında genç erkekler, 40 yaş üstü erkekler, 50 yaş üstü erkekler kategorilerinde de koşulmaktadır.

İlk kez 1991 yılında 13 ülkeden 120 sporcunun katıldığı Alanya Triatlonunda 2003 yılında 21 ülkeden 208 sporcu mücadele etti...

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim