Cem Karabay Dünya Rekoru kırdı

Federasyonumuzun üç yıldız eğitmenlerinden Cem Karabay, Guinness Rekorlar Kitabına geçen ve 72 saatle kendisine ait olan Açık Denizde En Uzun Süre Sualtında Yaşama Rekorunu 142 saat 42 dakika 42 saniye ile kırdı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Yavuz Çıkarma Plajında gerçekleştirdiği rekor denemesi için 14 Temmuz gecesi 02:18 de sualtına inen Cem Karabay, Türk askerlerinin 42 sene önce Barış Harekatı için çıkarma yaptıkları yer olan Yavuz Çıkarma Plajında 20 Temmuz günü saat 01:00’de 142 saat, 42 dakika ve 42 saniyelik rekoru kırarak su yüzüne çıktı.

Her sene 20 Temmuz gecesi tekrarlanan “Şafak Nöbeti” kutlamaları için plajda bulunan binlerce Kuzey Kıbrıslı vatandaşımız Cem Karabay’ın çıkışını çoşku ile kutladı. Cem Karabay’ın rekor denemesi çeşitli sponsor kuruluşların yanında KKTC Başbakanlığı, KKTC Sağlık Bakanlığı, KKTC Sivil Savunma Başkanlığı, Kıyı Emniyeti ile Beylikdüzü Sualtı Sporları Kulübü dalıcıları tarafından desteklendi. Rekorun video çekimleri Federasyonumuzun milli sporcusu Mutlu Payaslıoğlu, fotoğraf çekimleri eğitmenimiz Bedri Sincar tarafından yapıldı. Federasyon As Başkanımız Prof. Dr. Şamil Aktaş da rekorun tıbbi danışmanlığını yürüttüler.
Editör: TE Bilişim