GENÇLER 6. HALİÇ DOSTLUK KUPASI İÇİN YARIŞTI

Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi kürek takımları, geleneksel hale gelen Haliç Dostluk Kupası için yarıştı. Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen yarış Kadir Has Üniversitesi önünden başladı, Rahmi M. Koç Müzesi önünde son buldu. Dostluğun kazandığı 6. Haliç Dostluk Kupası'nda bu yıl birinciliğe ulaşan ekip Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı oldu.

Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi kürek takımları bu yıl altıncı kez dostluk için yarıştı. İlk olarak 2011 yılında gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Haliç Dostluk Kupası kürek yarışları bu yıl Kadir Has Üniversitesi önünden başladı, Rahmi M. Koç Müzesi önünde son buldu.

Dünyanın en prestijli sportif faaliyetleri arasında yer alan kürek sporunun en hızlı tekne kategorisinde, yarışçılar dakikada ortalama 32 kürek çekti. Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı, dakikada 32 kürek çekerek yarışmayı 7 dakika 26 saniyede tamamladı.

Prof. Dr. İnan: “Dostluk kupası yarışlarının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine inanıyoruz"

Kadir Has Üniversitesi ile 6 yıl önce Haliç Dostluk Kupası Yarışı'nı başlattıklarını aktaran Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, etkinliğin geleneksel hale gelmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti. Umran İnan, Koç Üniversitesi olarak sporun her dalına büyük önem verdiklerini, öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra spor aktivitelerinde bulunmalarını desteklediklerini aktardı. Bu tür etkinliklerin Haliç'in canlanmasına da katkı sağlayacağını vurgulayan Umran İnan, "Öğrencilerin özverili, hevesli ve disiplinli çalışmaları sayesinde bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda da aynı heyecanla devam edeceği inancını taşıyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

Prof. Dr. Aydın: “Bu sadece sportif bir faaliyet değil"

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın şöyle konuştu: “Türkiye’de iki üniversite arasında gelenek haline getirilen ve her yıl düzenlenen tek kürek yarışını gerçekleştirmekteyiz. Bizim için bu etkinlik üniversite gençliği ve spor adına barış ve dostluğa yapılan vurgu açısından büyük anlam taşımaktadır. Yılda bir kez yapılan bu yarış, sadece sportif bir faaliyet olarak görülmemeli, Türkiye’nin güzide iki üniversitesi arasındaki kapsamlı işbirliği, dostluk ve yaratıcı rekabetin de bir yansıması olarak algılanmalıdır. Bu yıl 6. kez gerçekleştirilen bu yarışta öğrencilerimize bu heyecanı bize yaşattıkları için teşekkür ederken, benzer etkinliklerin diğer üniversiteleri de kapsayacak şekilde artarak sürdürülmesinin önemini vurgulamak isterim.”

22 Nisan Cumartesi günü saat 10:00’da Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünden başlayan ve Rahmi M. Koç Müzesi önüne kadar süren 2 bin 200 metrelik parkurda, Koç Üniversitesi Kürek Takımı'nı; Şirin Ezgi Elmas (Dümenci), Caner Çelik, Furkan Camcı, Kaan Kanlı, Abdullah Salih Budan, Tuna Can Taner, Berke Ataseven, Ali Osman Taşçı, İbrahim Durul Koca oluşturdu. Kadir Has Üniversitesi ekibinde ise; Ayten Kübra Aksoyer (Dümenci), Yavuz Ali Oğuz, Özgür Borazan, Levent Örge, Ozan Demirdelen, Berk Emre Şişik, Savrun Kanay, Cihat Yasin Sevinç, Buğra Kaan Akyazı dostluk kupası için kürek çekti.

Editör: TE Bilişim