MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen '24’üncü Uluslararası Bodrum Yat Festivali' kapsamında düzenlenen yelkenli yat yarışlarında yeterli rüzgar olmadığı için dört kez start yeri ve parkur değiştirildi. Yarış 2.5 saat gecikmeyle başladı.

Yarışlara katılan 80 yattaki bin 200 denizci, start almak için saat 11.00’de Karaada açıklarında toplandı. Ancak yeterli rüzgar olmayınca yarış başlayamadı. Rüzgar olmadığı için dört kez start yeri ve parkur değiştirildi. 15 millik Bodrum-Yalıkavak etabının startı Turgutreis yakınlarındaki Ali Hocaburnu açıklarından saat 13.30'da verilebildi. Etap parkuru 8 mil kısaltıldı. Yatlar gerekli rüzgarı bulabilmek için Yunanistan'ın Kilimli ve İstanköy adalarına yarım mil kadar yaklaştı. Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen'in 38 metrelik, İngilizler’in ünlü futbol kulübü Arsenal’in eski başkanı David Dein'in 34 metrelik yatıyla katıldığı yarışı Çin, Almanya, İngiltere ve Belçika'dan gelen basın mensupları da izledi. Yarışın start almasıyla bazı yatlarda dev Türk bayrakları açıldı. Yarışa 5 metrelik Bodrum'un eski süngerci tipi tekneleriyle, Bodrum'da tatilde bulunan polyester yatlar da misafir kategorisinde katıldı.

Yarışlara yarın 14.5 milllik Yalıkavak-Didim, 20 millik Didim-Kilimli, 10.5 millik Kilimli- İstanköy ve 16 millik İstanköy-Bodrum etaplarıyla devem edileceği belirtildi.




Editör: TE Bilişim