2014 yılı Eker-BYK Trofesi ’nin galibi “Yayık Ayran”

Bursa ve Mudanya'da yelkenciliği tanıtmak ve geliştirmek için hayata geçirilen Eker-BYK Trofesi’nin 7. ve son ayağı olan “Burgaz Kupası”, 29 Kasım 2014 Cumartesi günü Trilye Yat Limanı’ndan start aldı.

Başa baş bir mücadelede geçen trofenin ikinci yılında, IRC sınıfının galibi son yarışların da galibi olan Eker Yayık Ayran oldu. Eker sponsorluğu ve Bursa Yelken Kulübü organizasyonu ile hayata geçirilen Eker-BYK Trofesi’nin 3. yılı Mart ayında start alacak. EKER-BYK Trofesi zorlu mücadelelerin yaşandığı bir yılı daha geride bırakarak, II. yılını tamamladı.

Trofenin 7. ayağı olan Burgaz Kupası, 29 Kasım 2014 Cumartesi günü Trilye Yat Limanı’nda yapıldı. 3 ayrı sınıftan, 13 tekne ve 100’ün üzerinde yelkencinin katıldığı yarışlar Trilye-Burgaz arasında coğrafi rotada yapıldı. Planlanan saatte rüzgar olamaması nedeni ile 1 saat rötarlı başlayan yarışlar, 6-7 knot poyraz ile start aldı.

Burgaz Kupası’nda IRC sınıfının galibi Eker Yayık Ayran oldu. Geçen 6 yarışta Evolution ile başa baş mücadele eden Yayık Ayran, böylece trofenin de galibi olmuş oldu. Eker Süt Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü ve Eker takımı kaptanı Ahmet Eker de rahatsız olmasına rağmen yelken ekibini yalnız bırakmamak için Burgaz Kupası yarışlarına, ilaç desteği ile katıldı.

Yelkenciler yarıştan sonra, Eker sponsorluğundaki mangal partisi ve ardından yapılan ödül töreni ile trofenin yorgunluğunu attı. “Yarış teknelerinin artması için çalışıyoruz” 7. ayak olan Burgaz Kupası ile bu yılın trofesinin tamamlandığını ifade eden Bursa Yelken Kulübü Başkanı Op. Dr. Sürel Solakozlu, “2014 yılında dernek olarak 9 farklı organizasyona imza attık.

Önümüzdeki yıl Bursa'ya 2 yeni yarış teknesinin daha kazandırılması için araştırmalar yapıyoruz. 25 bin Euro ile 50 bin Euro arasında fiyatlara, kondisyonu yüksek, ikinci el yarış tekneleri bulunabiliyor. Takım ruhunu geliştiren ekiplerin, yarış teknesi edinmesini arzuluyoruz” dedi.

Trofenin 3. yılı Mart ayında başlayacak Bursa ve Mudanya’yı yelkende yeni bir destinasyon olarak duyurma hedefi ile Bursa Yelken Kulübü’nün desteği ve Eker’in sponsorluğu ile hayata geçirilen EKER-BYK trofesi, Burgaz Kupası ile sonlanmış oldu. Geçtiğimiz sene ilki yapılan ve büyük ilgi gören yarışların ardından trofenin 5 yıl daha devam etmesine karar verilmişti. Trofenin 3. yılı, 2015’in Mart ayında start alacak.

Editör: TE Bilişim