İKİ ÇOCUK ANNESİ CANA OYMAN ÇANAKKALE BOĞAZI’NI YÜZEREK GEÇECEK

Cana Oyman ilk kez katılacağı yarışta iddialı

Rotary Kulüp tarafından 21. düzenlenen Şahap Tarzi Çanakkale Boğazı’nı Yüzerek Geçme Yarışması’na bayanlarda Cana Oyman da katılıyor.

Yıllardır hobi olarak sürdürdüğü bisiklet ve yüzme çalışmalarını son üç aydır lisanslı olarak devam ettiren Cana Oyman evli ve ikiz çocuk annesi.

Uzun yıllar film, prodüksiyon ve reklam alanlarında çalışan Cana Oyman bisiklet ve yüzme sporlarındaki amatör başarısını koşuyla birleştirip triathlon dalında iddialı bir isim olma yolunda ilerliyor.

11–12 Ağustos 2007 tarihlerinde Trabzon’da yapılan Türkiye Triathlon Şampiyonası 2. ayağında Büyük Bayanlar kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazanan Cana Oyman, 15 Temmuz 2007’de 19. Asya’dan Avrupa’ya Uluslararası Boğaziçi Yüzme Yarışması’nda da Bayanlar 46–50 yaş kategorisinde üçüncü oldu. Oyman, ilk kez katılacağı Şahap Tarzi Çanakkale Boğazı’nı Yüzerek Geçme Yarışması’nda da iddialı.

Çalışmalarını sponsor desteğiyle yürüttüğü takdirde daha iyi koşullarda daha iyi dereceler elde edebileceğini söyleyen Cana Oyman, gençlerle rekabetin kendisi için dezavantaj olmadığını belirtiyor.

18 kategoride 150 sporcunun katılacağı yüzme yarışması Eceabat-Çanakkale arasındaki 3,5 millik parkurda yapılacak. Bu yılki yarışlarda 28 yabancı yüzücü de yer alacak.
 
Yarışları düzenleyen Rotary Klüp adına konuşan Aysun Doğantan genel klasmanda ilk 3'e girecek sporculara kupa, her kategoride ilk 3 dereceyi kazanacak sporculara da madalya ile çeşitli ödüller verileceğini kaydetti.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim