Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölümlerinin açılışı için Gaziantep’e gelen  konuklar Zirve Üniversitesi tarafından ağırlandı.

Deniz Müsteşarı Hasan Naiboğlu ve Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hazma Taşkeser’in aileleriyle birlikte geldikleri açılış programına, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman  Kamil Sağ ve denizcilik sektörü basın mensupları da eşlik etti. 

İlk olarak, Zirve Üniversitesi tarafından  Gaziantep Atlı Spor Kulübünde misafirler için Gaziantep’e özgü tatlardan oluşan zengin bir kahvaltı verildi. Kahvaltıya Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa’da eşleriyle katıldı. Mühendislik Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, Yrd. Doç Dr Serkan Nohut ve Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu’nun da bulunduğu kahvaltıda denizcilik sektörünün  sorunlarının tartışıldığı samimi sohbetler gerçekleştirildi.

 

Gaziantep Atlıspor Kulübü’nde gerçekleşen kahvaltının ardından Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ve Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser ev sahiplerininde ricası ile eğitmenler eşliğinde ata bindiler. Süvari olarak kendilerini niteleyen Müsteşar ve Müsteşar Yardımcısı’nın ata binmesinin ardından çocukları da yine eğitmenler eşliğinde ata bindiler.

 

Kahvaltının ardından açılış için Üniversite’ye giden misafirlere okul gezdirildi ve okulun tanıtımı yapıldı.

 

Fakültenin açılış töreninin ardından Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser, Nakıboğlu Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu ve davetliler Gaziantep’in tarihi mekanlarını gezdiler. Davetlilerin tarihi sokakları, eski tarihi taş evleri gördüğü gezide, bir tarihi evin bahçesindeki bostandan ev sahibi tarafından misafirlere salatalık verildi. Keyifli geçen gezinin ardından davetliler Gaziantep’in meşhur mekanlarından birinde akşam yemeği yedi. Yemek sonrası Bakırcılar Çarşısı gezisiyle program sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim