Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 55 çocuk üzerinde uygulanan yunus terapileri devam ediyor.
Özürlü çocuklara yunuslarla uygulanan destek tedavisi Ayışığı Dolpinarium'da devam ediyor.
Bu yıl içinde yurtdışından 55 çocuk yunuslarla tedaviye alınırken, son terapi uygulamasını Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker de izledi.

Almanya, Avusturya ve Hollanda'dan gelen aileler Kemer'de çocukları için şifa ararken, terapiler 10 gün boyunca her gün yarım saat sürüyor. Çocuklara yunuslarla verilen destek tedavisinde 2 terapist görev yapıyor. Terapistler havuzda 2 adet yunus ile birlikte yarım saat süreyle yüzüyor ve çocuklar yunuslar ile yakından temas ederek kendilerini ve davranışlarını algılamaya çalışıyor.

Terapist ve Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Özden Göl, davranış bozukluğu ve spastik olan çocuklarda olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek, "Seanslar 10 gün boyunca devam ediyor. Yarım saat süre ile de fizyoterapi uygulanıyor. Gelen ailelerin tümü son derece memnun. Bu terapi uygulamaları yurtdışında ABD, İsrail, İspanya ve Ukrayna gibi çok sayıda ülkede yapılıyor. Bize gelen aileler bu merkezlere daha önce gitmiş. Fakat buraya geldikten sonra sürekli buradaki memnuniyeti dile getiriyorlar. Önümüzdeki sene yine gelmeyi arzu ediyorlar. Türkiye'deki çocuklarımız için de bu program açıktır. Arzu eden aileler bize başvurabilir" dedi.
Gününün büyük bir bölümünü çocuklara terapi uygulaması ile geçiren Terapist Koray İşcanoğlu ise çocukların gelişimini gördüklerinde gözyaşlarına boğulduklarını belirtti. İşcanoğlu, "Amacımız 10 günlük terapi uygulamasında günde yarım saat çocuk ile yunusu birleştirmek. Bu bağı ortaya çıkarmak. Sonrasında çocuklarımız, fizik tedavi ve ardından da oyun terapisine giriyor. Çocuklardaki gelişimi görmek bizi inanılmaz etkiliyor. Havuzun içinde ağladığımız anlar oluyor. Bu çok farklı bir duygu. İnanılmaz duygusal bir iş yapıyoruz" diye konuştu.

Terapi uygulamasını yerinde izleyen Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker de tüylerinin diken diken olduğunu belirterek tüm ailelere acil şifalar diledi.

Kemer'in her zaman ilklere imza attığını anlatan Başkan Şeker, "İlkler çok önemli. Daha önce yunus şovlarımız Kemer'de vardı. Ancak yunus terapisi ilk kez Kemer'de uygulanıyor. Kemer'in diğer yerlere göre daha çok güzellikleri olduğu için, hangi amaçla olursa olsun ilçemize gelen bir daha ayrılamıyor. Yunus terapisi artık Kemer'e taşındı. Dünyada bazı ülkelerde uygulanan yunus terapisi için diğer yerleri tercih eden aileler artık Kemer'i seçmeye başladı. Belki Kemer'de bu iki yunusumuz yetmeyecek. İşletmeciler başka yunuslar ilave etmek zorunda kalacak. Yunuslar ile insanlar arasında bir bağ olduğuna inanıyorum. Çocukların buradan tedavi sonucunda sağlam olarak aileleri ile birlikte gitmesi mutluluk verici" şeklinde konuştu.

Kaynak: KentHaber

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim