Yunusların gösterisine büyük ilgi

Gösterileri izlemek isteyenler ortalama 12 dolar ücret ödüyor . Antalya'da bulunan Dolfinland'ta gösteri yapan yunus, fok ve beyaz balinayı, dokuz ayda 125 bin kişi izledi.

Gösterileri izleyenlerin yüzde 75'ini ise yabancı turistler oluşturuyor.
 
Dolfinland, Aqualand ve Beach Park'ı bünyesinde barındıran Alke Turizm'in Genel Koordinatörü Murat Süğlün, Antalya'ya gelen turistlerin büyük bölümünün yunus, fok ve beyaz balinanın gösterilerini izlemek istediğini söyledi.
 
Dokuz ayda gösterileri izleyenlerin sayısının 125 bin olduğunu belirten Süğlün, gösterileri izlemek isteyenlerin ortalama 12 dolar ücret ödediklerini de açıkladı.
 
Deniz suyu ile dolu havuzda isteyene yunuslarla yüzme imkanı tanındığını da açıklayan Dolfinland yetkilileri de hem telefonla hem de internetten rezervasyon yaptırılabildiğini belirtti.
 
Havuzda yunuslarla yüzme ücretinin 100 YTL olduğunu da açıklayan yetkililer, bu yıl dokuz ayda 5 binin üzerinde turistin yunuslarla havuzda yüzdüğünü açıkladı.
 
Günde ortalama 25 kişinin yunuslarla yüzmesine izin verildiğini belirten yetkililer, 720 kişilik Dolfinland'da turizmin yoğun olduğu dönemlerde, günde üç gösteri yapıldığına da değindi.
 
Kış sezonunda gösteri sayısında düşüş

Kış sezonunda ise gösteriler çarşamba, cumartesi ve pazar günleri tek gösteri olarak gerçekleştiriliyor.
 
Antalya'da gösteri yapan yunuslardan Alişa, altı, Suera ise yedi yaşında. Yetkililer, yunusların günde yaklaşık 15-20 kilogram balık yediklerini de açıkladı.
 
350 kilogram ağırlığındaki dört yaşındaki Mila adlı beyaz balinanın balık tüketimi ise günde 20 kilogram.
 
Biri 60 kilogram, diğeri 20 kilogram ağırlığında olan deniz kedisi olarak adlandırılan iki fok ise günde ortalama 8 kilogram kalamar, uskumru ve istavrit tüketiyor.

Kaynak: CnnTurk
DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim