Denizden çıkarmayla yapılan yıkım Guinness Rekorlar Kitabı’na aday oldu

Pendik Belediyesi’nin kaçak bir binayı yıkmak için iş makinelerini denizden götürmesi, Türkiye’ye yeni bir rekor getirecek.

Pendik Belediyesi Basın Danışmanı Ekrem Okutan’ın müracaatı üzerine, Guinness Türkiye temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, “Kaçak yapının karadan yol olmadığı için denizden çıkarma yapılarak yıkılması” dalında rekor kazanması için gerekli işlemleri başlattı.

Pendik Belediyesi yıkım ekipleri, Güzelyalı Mahallesi’nde tespit ettikleri 2 katlı villa inşaatını durdurmak için 8 Mart 2005 günü ilginç bir yöntem kullanmış, iş makinelerini karadan götürmenin mümkün olmadığını belirleyen Gorabet ekipler, makineleri Kartal’dan kiraladıkları DDD-1 adlı çıkartma gemisiyle yıkım mahalline denizden götürmüştü.

2 katlı villa inşaatına deniz yoluyla ulaşan yıkım ekipleri, kaçak yapıyı kısa sürede yıkmıştı.

Kaçak yapılarla mücadele eden Pendik Belediyesi’nin çabasını gören Prof. Dr. Orhan Kural hemen harekete geçti. Ekrem Okutan’ın başvurusu üzerine, dünya üzerindeki tüm rekorları belgeleyerek unvan kazandıran Guinness’e bilgi veren Prof. Dr. Kural, yakın zamanda sonuç alacaklarını belirtti.

Kamuoyunda çevreci ve seyyah profesör olarak bilinen Kural, bu rekorun ülkemize kazandırılmasının çevreyi koruma açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Merkezi Londra’da olan Guinness’e tüm başvuruların yapıldığı, Guinness yetkililerinin, bu gelişmeyi nasıl değerlendireceklerini belirlemeye çalıştıkları öğrenildi.

(Zaman Gazetesi 27.04.2005 Melik Duvaklı İstanbul)

Editör: TE Bilişim