Tarihe yolculuk devam ediyor… Kybele, MARINTURK İstanbul City Port’ta yenilendi

MARINTURK İstanbul City Port, denizcilik sektöründe yürütülen sosyal ve kültürel projelere destek vermeye devam ediyor. Amatör denizciliğin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla yelkenlisi ile dünya turu gerçekleştirmiş denizcilere, bir yıllık bağlama, çekme – atma ve karada konaklama hizmetini ücretsiz olarak veren MARINTURK İstanbul City Port, geçtiğimiz kış da, Anadolu medeniyetlerindeki denizcilik geleneğine ait araştırmaların en önemli örneklerinden biri olan Kybele gemisinin yenilenme çalışmalarını destekledi. Her türlü bakım ve onarımı MARINTURK Istanbul City Port tarafından üstlenilen Kybele, geçtiğimiz günlerde yeniden denize indirildi.

2 bin 600 yıl önceki arkeolojik verilere dayanılarak aslına uygun şekilde 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği tarafından inşa edilen Kybele; 2009 yılında, antik rotanın takip edildiği İzmir-Foça-Marsilya / Tarihe Yolculuk Projesi çerçevesinde 1.600 deniz milini 56 günde kat ederek Marsilya Limanı’na ulaşmıştı. Kybele projesi, Fransız Kültür Bakanlığı tarafından, Fransa’da gerçekleştirilen Türkiye Mevsimi etkinliklerine davet edilmiş ve Büyük Etkinlikler kapsamında değerlendirilerek “label” unvanını almıştı. Geçtiğimiz Mart ayında  gemi ile İzmit Limanına gelen Kybele, Sanmar Denizcilik firması tarafından yedeklenerek Pendik’e ulaştırıldı ve MARINTURK İstanbul City Port’ta gördüğü bakımla Akdeniz’in yorgunluğunu üzerinden attı.

Arkas Denizcilik ve İstanbul Ticaret Odası’nın ana sponsorluğunda, 2 bin 600 yıl sonra 21’inci yüzyılda yeniden vücut bulan Kybele; MARINTURK İstanbul City Port’taki yenilenme çalışmalarının tamamlanmasıyla, bu yıl da, Haziran ayından itibaren İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerine katılacak. Estetik görünümüyle bütün kış MARINTURK İstanbul City Port ekibinin gözbebeği olan Kybele, bu yaz İstanbullular’ın gönlünde taht kuracak.

Editör: TE Bilişim