Yat kıyafetlerine bu yarış damgasını vuracak
 
Su geçirmez materyaller, yüzen gözlükler, kaymayan tabanlar... İspanya’nın Valencia kenti kıyılarında devam eden Louis Vuitton Cup 2007 için sınırlı olarak üretilen giysi ve aksesuar koleksiyonu hem yılın tekne kıyafetlerine damga vuruyor hem de koleksiyonerler tarafından kapışılıyor

Yelkenseverlerin merakla beklediği Louis Vuitton Cup, İspanya’nın Valencia kentinde başladı. Rüzgarların yeterli olmaması nedeniyle 4 gün gecikmeli olarak 20 Nisan’da başlayan ve yine rüzgarın hafif kalması nedeniyle sık sık ara verilen eleme yarışları bu yıl büyük çekişmeye sahne oluyor. 23 Haziran-4 Temmuz arasında yapılacak America’s Cup için eleme niteliği taşıyan Louis Vuitton Kupası’nda 9 ülkeden 11 takım mücadele ediyor. Dünyanın önde gelen şirketleri ile sahipleri ve yöneticilerinin bizzat katıldığı ya da desteklediği bu yarışlar haliyle lüks dünyasının bir parçası oluyor.
İşte Louis Vuitton da moda, stil ve sporun iç içe geçtiği bu yarışlar nedeniyle 1992’den beri özellikle koleksiyonerlerin topladığı sınırlı üretim koleksiyonunu satışa sunuyor. Dünyanın en prestijli yelken yarışından esinlenen koleksiyon üst düzey performans ve fonksiyonelliği zarafet ile harmanlayarak LV’nin geleneksel el işçiliği ile birleştiriyor.

Bu yılki koleksiyon spordan, seyahate şehir hayatının her alanında giyilebilecek ve kullanılabilecek parçalardan oluşuyor. Bulutsuz bir gökyüzünün kusursuzluğunu, özgürlüğü, uzak ufukları ve deniz sevgisini simgelediği için koleksiyonun ana rengi olarak mavi seçilmiş. Su geçirmez deri, su tutmaz kanvas ve ileri teknoloji iç astarlar sayesinde tüm hava koşullarına da dayanıklı. Hepsi mavi, gri ve beyaz üzerine kalın bir V imzasıyla süslenmiş. Ayrıca her bir ürün “Louis Vuitton Cup 2007” resmi logosunu taşıyor.

İlk 1901’de kullanılan logo

Detaylarda zig zag dikiş tekniği, loafer’ların tokalarında ve spor ayakkabıların yan taraflarında tarihi V motifi ile tabanlarda Louis Vuitton Cup 2007 logosu öne çıkıyor. Bu arada V motifi ilk kez kurucu Gaston Louis Vuitton tarafından kendi çantasında uygulanmış.

America’s Cup yarışlarına katılan yatların üretildiği ileri teknoloji materyallerden esinlenen gözlükler kauçuk uçları sayesinde yüzden kaymıyor, denize düştüğünde de batmıyor.
Saat yapım teknolojisinde de sınırları zorlayan LV’nin böyle zorlu geçen yarışlar için özel saatleri olmazsa olmazdı... Tambour LV Cup Automatic Regatta Black adlı kronograflı saati, 100 metreye kadar su geçirmiyor.

Lüks dünyasının 155 yıllık geleneği

LV Cup’ta bu yıl 9 ülkeden 11 takım yarışıyor. İlk kez Çin ve Güney Afrika’dan takımlar katıldı.

Birinci turda her takım diğerleriyle 2’şer kez yarışıyor. 2’nci turda ise her takım diğeriyle bir kez kapışıyor.

14 -24 Mayıs arasında düzenlenmesi planlanan yarı finallerin en güçlü adayları Yeni Zelanda’dan Emirates Team, Amerika’dan BMW Oracle, İtalya’dan Luna Rossa, İspanya’dan Desafio Espanol.

Louis Vuitton Cup’ı kazanan, 23 Haziran-4 Temmuz arasındaki America’s Cup’ta bir önceki kupa sahibi olan İsviçre’nin Alinghi takımı ile yarışacak.

En yüksek bütçeli takım, 175 milyon dolarla ABD’li BMW Oracle. En düşük bütçeli ise 19 milyon dolarla Çin takımı.

Takımların arkasında büyük şirketler ve dünyanın önde gelen zenginleri var. Örneğin BMW Oracle takımının başı Oracle’ın kurucusu Larry Ellison. İtalyan Luna Rossa takımı ise Prada’nın CEO’su Patrizio Bertelli tarafından kurulmuştu.

Kupa için Valencia’ya 60 bin şişe Moet &Chandon şampanya götürüldü.

2003’teki LV Cup ve America’s Cup yarışlarını televizyondan izleyenlerin toplam sayısının 2.9 milyar olduğu tahmin ediliyor.

Yarışa katılan teknelerin uzunluğu 24 metre, genişliği 4.10 metre ve ağırlıkları da 24 ton.

İlki 1852’de Amerika ve İngiltere arasında yapılan America’s Cup’un bu yıl 32’ncisi düzenleniyor.

Haber: Güldeniz Ayral

Kaynak: VATAN Gazetesi

Editör: TE Bilişim