Havada bir yat gördüm sanki!

Yanlış manevraya med cezir de eklenince kaptanın karizması fena çizildi!

PARİS- Cesaret gerektiren manevrasını yaparken şöyle bir düşündü Arthur Manning. Acaba yaptığı hareket doğru muydu?

Aslında kayalara oldukça yakındı. "Knight star" (Şovalye yıldızı) adlı yat önce sürme omurgasının üzerinde karaya oturdu, daha sonra da havada sallanmaya başladı.

Şimdi kendi kendinize teknenin havada nasıl sallandığını soruyorsunuz, değil mi? Absürd fıkralara konu olabilecek bu ilginç olay, med cezirin olduğu zamanlarda suların çekilmesi sonucu gerçekleşti.
 
Olay, Fransa'nın kuzeybatısındaki Saint-Quay-Portrieux şehrinin yakınlarında meydana geldi.

Yatın sahibi Manning, Manş Adaları'ndaki yat yarışları sırasında 19 rakibinin önüne geçmeye çalışırken bu yanlış kararı aldığını söylüyor ve olayı "utanç verici" diye nitelendiriyor.

Manning ve ekibi, tekneyi terk etti ve Fransız sahil güvenlik ekibi, "Knight Star"ı yeniden yükselen sulara indirdi. Yat fazla zarar görmemişti, ama Manning'in karizması epeyce çilidi!

Yarıştaki diğer gemilerin yarısının kayalardan sıyrılıp geçtiğini söyleyen Manning, kayalara çok yakın geçtikleri için böyle ciddi bir hataya düştüğünü ifade etti. 40 yıllık kariyerinde hiç böyle bir hata yapmadığını da sözlerine eklemeyi ihmal etmedi.

Ortaya çıkan komik tabloda,  "Knight star"ın yaklaşık 2 metrelik sürme omurgasının üzerinde durduğu görülüyor.

Kurtarmada görevli Fransız bir yetkili "Teknedeki iki İngilizi kurtarmayı başardık, fakat tekne konusunda bir şey yapamadık. Çünkü gitgide gökyüzüne yükseliyordu" diyerek ti'ye aldı.

Manning ise bu olayın gelecekteki yarışmalara katılmalarını etkilemeyeceğini de belirtti: "Bu tür şeyler herkesin başına gelebilir. Aceleyle bir karar aldık. Şansımıza yanlış kararmış."

 

Editör: TE Bilişim