Ünlü armatör Hayri Baran'ın oğlu Mehmet Ekin Baran'a ağabey darbesi. Babalarının ölümünün ardından miras nedeniyle mahkemelik olan iki kardeşten Ömer Pekin Baran kardeşi Mehmet Ekin Baran'ı 50 yıldır kullandığı şirketteki odasından icra yolu ile atıyor.

Babalarından miras kalan denizcilik şirketlerinin ortağı Ömer Pekin Baran ve kardeşi Mehmet Ekin Baran şirket yönetimi konusunda anlaşmazlığa düşünce karşı karşıya geldiler. İddiaya göre Ömer Pekin Baran şirketteki çoğunluk hisselerini ele geçirip çocuklarını da yönetime alınca Mehmet Ekin Baran'ı şirketten uzaklaştırmak için çalıştı. Görev süresi biten Mehmet Ekin Baran şirketlerin yönetimine bir daha seçilemedi ve yönetiminden uzaklaştırıldı.

Ağabey Baran, 2007 yılında Beyoğlu 2'nci Asliye Ticaret Mahkemesi'ne dava açarak, kardeşinin şirketteki odayı haksız yere kullandığını belirtti. Ağabey Baran mahkemenin kendi lehine verdiği karar üzerine derhal harekete geçti. İstanbul 32'nci İcra Dairesi'ne başvurdu. Kardeşi Mehmet Ekin Baran'a 'odayı boşalt yoksa icra yoluyla boşaltacağız' diyerek ihtarname gönderdi. Kardeş Mehmet Ekin Baran şimdi icra memurlarının gelip kendisini babasından miras kalan şirketten atmalarını bekliyor.

Editör: TE Bilişim